Παραιτήσου εδώ και… Ντόρα: Το τηλεφώνημα Μπακογιάννη στο Σαμαρά. Βροχή οι πιέσεις στελεχών

Παραιτήσου εδώ και… Ντόρα: Το τηλεφώνημα Μπακογιάννη στο Σαμαρά. Βροχή οι πιέσεις στελεχών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ευρωκίνηση

Η πρώην υπουργός τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ν.Δ και του ζήτησε να παραιτηθεί μετά το “όχι”. Δηλώσεις και διαρροές στελεχών που ζητούν αλλαγή ηγεσίας μετά τη νέα ήττα

Η βουλευτής Α Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη τηλεφώνησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και του ζήτησε να παραιτηθεί, βάσει των πληροφοριών για συντριπτική διαφορά.

Το σκεπτικό της ήταν πως έτσι έστω και την ύστατη στιγμή θα μπορούσε το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο να πείσει ψηφοφόρους που δεν στήριζαν την απόφαση Τσίπρα για δημοψήφισμα, αλλά δεν ήθελαν το “ναι” να οδηγήσει σε επαναφορά της προηγούμενης κυβερνητικής κατάστασης και να ερμηνευθεί ως δικαίωση Σαμαρά.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κ.Μπακογιάννη φέρεται να του είπε πως εάν το ζήτημα είναι προσωπικό, θα παραιτηθεί και η ίδια από τη διεκδίκηση της ηγεσίας. Ο κ.Σαμαράς φέρεται να απάντησε: “Εγώ δεν τα κάνω αυτά”

Πηγές της Συγγρού επιβεβαίωναν ότι το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο μία το μεσήμερι στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα για το δημοψήφισμα, όπως έλεγαν, και ότι η κΜπακογιάννη ζήτησε όντως την παραίτηση του κ.Σαμαρά.

“Αφήνουμε στην κρίση του καθενός και σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να κρίνει μία τέτοια πράξη”, προσέθεταν οι ίδιες πηγές.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται δήλωση του προέδρου της Ν.Δ για το αποτέλεσμα.

O Νίκος Δένδιας δήλωσε επίσης στο Σκαϊ ότι πρόκειται για σαφή ήττα των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων προσθέτοντας ότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες, ενώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρέπεμψε μέσω twitter σε παλιότερο άρθρο του για αριστερό λαϊκισμό ή δεξιό ελιτισμό.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πάντως δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας γιατί προέχει αυτή την ώρα η σύναψη συμφωνίας και η επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για αξιώματα.

Ακόμη και ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε στο πάνελ του Mega εάν τίθεται θέμα ηγεσίας, απάντησε ότι “εάν υπάρχει χώρα σε μία βδομάδα τα συζητάμε όλα”.

Σε συνομιλία εν τω μεταξύ με δημοσιογράφους στη Συγγρού στέλεχος με κομματικό αξίωμα, που συμμετέχει και στο πολιτικό συμβούλιο, είπε: “Ηττήθηκαν συνολικα οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, δεν καταφέραμε να πείσουμε. Ο Τσίπρας είναι πολιτικά πανίσχυρος, ακόμη και εάν δεν καταφέρει να φέρει συμφωνία σε 48 ωρες εμείς δεν είμαστε έτοιμοι έτσι όπως είμαστε να απευθυνθούμε στην κοινωνία”.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να συζητηθεί η κατάσταση

“Δεν μπορεί να είναι business as usual” δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα