Παραλήρημα Γιαγιτζί: "Δεν είναι Έλληνες η πλειονότητα των κατοίκων σε Ρόδο και Κρήτη"

Παραλήρημα Γιαγιτζί: "Δεν είναι Έλληνες η πλειονότητα των κατοίκων σε Ρόδο και Κρήτη"

"Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να μην διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το μοίρασμα των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας." υποστήριξε ο Τζιχάτ Γιαγιτζί, εμπνευστής της "Γαλάζιας Πατρίδας" και του τουρκολιβυκού συμφώνου.

"Η πλειονότητα των κατοίκων σε Ρόδο και Κρήτη δεν είναι Έλληνες" υποστήριξε σε άρθρο του σε τουρκική ιστοσελίδα ο Τζιχάτ Γιαγιτζί, εμπνευστής του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας" και του Συμφώνου Τουρκίας - Λιβύης.

Ο απόστρατος αντιναύαρχος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι: "Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τουρκική ονομασία για ένα μέρος της Ελλάδας, επειδή θεωρούμε αυτό ως κυριαρχικό τους δικαίωμα, αλλά οι Έλληνες δεν κάνουν έτσι. Σε βάρος του κόσμου μας διεξάγεται μία σοβαρή επιχείρηση διαμόρφωσης της γνώμης του. Λες και οι πρόγονοί μας πήραν αυτά τα νησιά από τους Έλληνες και με τη συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επέστρεψαν στους αρχικούς ιδιοκτήτες.

Μα εμείς πήραμε αυτά τα νησιά από τους Βενετούς και τους Γενοβέζους. Δεν τα πήραμε από τους Έλληνες. Στα νησιά αυτά μιλάνε ελληνικά. Διότι επειδή έμειναν υπό την επήρεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η γλώσσα τους ήταν τα ελληνικά και αυτήν μιλάνε. Η πλειοψηφία των κατοίκων σε Κρήτη και Ρόδο δεν είναι Έλληνες".

Συνέχισε τις ανυπόστατες δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για... ελληνική "επιθετικότητα", προσθέτοντας ότι: "Η Ελλάδα κατάργησε τον όρο με τον οποίο τα παρέλαβε. Υπάρχει όρος για αποστρατικοποιημένο στάτους. Αυτοί λένε πως τα εξόπλισαν και τα στρατιωτικοποίησαν για νόμιμη άμυνα. Αυτό σημαίνει ότι τα εξόπλισαν ενάντια στην Τουρκία. Αν δεν υπάρχει επίθεση της Τουρκίας, τότε δεν πρόκειται για άμυνα, αλλά ο στόχος τους είναι η επίθεση. Είναι ανάγκη αυτό να το ακούσουν όλοι. Ο στόχος για τον οποίο η Ελλάδα όπλισε τα νησιά της είναι να εισβάλει στην Δυτική Ανατολία".

To Oruc Reis.
To Oruc Reis. AP

Τουρκολιβυκό Σύμφωνο και διαπραγματεύσεις με Ελλάδα

Αναφορικά με το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, του οποίου ο ίδιος υπήρξε "αρχιτέκτονας", υποστήριξε ότι η έναρξη συνομιλιών των δύο πλευρών του Αιγαίου θα διακύβευε αυτή την συμφέρουσα για την Τουρκία συμφωνία.

"Στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να μην διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το μοίρασμα των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Από τη στιγμή που θα κάτσει [στην διαπραγμάτευση], η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας καταργείται. Η διαπραγμάτευση σημαίνει ότι θα παραχωρήσετε περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέραν των χωρικών υδάτων. Αν φύγει αυτή η γραμμή, τότε καταργείται και η συμφωνία με τη Λιβύη, καταρρέει η πολιτική για τη Λιβύη, τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία μας στη Λιβύη και καταρρέει και η πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο".

Σημειωτέον πως ο απόστρατος Τζιχάτ Γιαγιτζί θεωρείται στην Τουρκία ο κατεξοχήν ειδικός σε θέματα θαλάσσιου δικαίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν, Αιγαίο, Λιβύη, Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης
SHARE:

24Media Network