Παρέμβαση ΚΚΕ για την "εκρηκτική κατάσταση" στα νησιά σε βάρος προσφύγων και νησιωτών

Παρέμβαση ΚΚΕ για την "εκρηκτική κατάσταση" στα νησιά σε βάρος προσφύγων και νησιωτών

"Μόνος δρόμος είναι να κλείσουν τα hot spots, να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, ενάντια στην ενίσχυση των απελάσεων και οι πρόσφυγες και μετανάστες να πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους" δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

"Την απάνθρωπη και απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται για πρόσφυγες, μετανάστες και νησιώτες με την αντιδραστική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης της ΝΔ στα ελληνικά νησιά" ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της κατά τη συζήτηση με τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα τη "Στρατηγική της ΕΕ για την ολοκλήρωση της ένωσης ασφάλειας: αντιμετώπιση παραδοσιακών και σύγχρονων απειλών."

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβαση του τόνισε: «Πρέπει να απαντήσετε αν θεωρείτε ότι εμπλέκονται στην «ασφάλεια συνόρων» οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Η Ε.Ε. σε αυτό το ερώτημα «απαντά» με την επικίνδυνη αναβάθμιση της FRONTEX με 10.000 συνοριοφύλακες στα σύνορα στην Ελλάδα, με την απαράδεκτη κατάσταση με τα λεγόμενα πλωτά φράγματα που στήνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στα ελληνικά νησιά, που θα οδηγήσουν σε νέες πολύνεκρες τραγωδίες. Προωθούνται, επίσης, τα απαράδεκτα κλειστά κέντρα-φυλακές. Πρόκειται για μια πολιτική άγριας καταστολής που αξιοποιεί κι η ακροδεξιά και που συνοδεύεται με την αναβάθμιση της παλιότερης ευρωενωσιακής αποστολής «Σοφία» στη Λιβύη. Σε αυτή σπεύδει να συμμετάσχει η ελληνική κυβέρνηση που επιδεινώνει περαιτέρω την εκρηκτική κατάσταση στη Λιβύη στο όνομα της «ασφάλειας συνόρων» από τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες, που αποτελούν θύματα των πολέμων που διεξάγουν η ΕΕ και οι σύμμαχοί της.

ADVERTISING

"Πώς τοποθετείστε, λοιπόν, απέναντι στο γεγονός ότι με δικές σας τεράστιες ευθύνες και των ελληνικών κυβερνήσεων εγκλωβίζονται δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά με τον κανονισμό του Δουβλίνου και με την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας;" πρόσθεσε ο Κ. Παπαδάκης, καταλήγοντας "μόνος δρόμος είναι να κλείσουν τα hot spots, να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, ενάντια στην ενίσχυση των απελάσεων οι πρόσφυγες και μετανάστες να πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network