ΠΑΣΟΚ κατά Μπακογιάννη: Ομερτά επιδιώκει η ΝΔ για τις υποκλοπές

ΠΑΣΟΚ κατά Μπακογιάννη: Ομερτά επιδιώκει η ΝΔ για τις υποκλοπές
Στιγμιότυπο από τα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Το ΠΑΣΟΚ καλεί ξανά την κυβέρνηση να άρει το απόρρητο των παρακολουθήσεων, τονίζοντας ότι "ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια".

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στρέφει τα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και προσωπικά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι με τις “κυνικές” δηλώσεις της “προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά”, αναφορά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Την ίδια ώρα, το κόμμα ξεκαθαρίζει ότι “ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια”, τονίζοντας ότι ο “Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της.

Ο Πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από το απόρρητο.

Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα