Πέτσας: Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Πέτσας: Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
Ο Στέλιος Πέτσας intime

Δεν αποκλείεται η εφαρμογή νέων περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας. Τι δήλωσε για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες, αφορά το πώς θα ανακοπεί το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα χωρίς ιδιαίτερες διαταραχές.

Ο ίδιος τόνισε πως εκτός από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση.

“Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά την επιβολή προστίμων στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας άφησε ένα παράθυρο παράτασης, λέγοντας ότι έως τότε “έχουμε μέρες” και “όταν φτάσουμε στην ημέρα εκείνη θα δούμε τι πρέπει να γίνει”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η αύξηση του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι πολύ μεγάλη και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ρυθμός εμβολιασμού θα συνεχιστεί και μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, για το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός από την ηλικία των 50, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι είναι κάτι που θα συζητηθεί στην επιτροπή, πως θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες και πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει όταν φτάσει σχετική εισήγηση στα χέρια της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα