Πέτσας για πρωτοσέλιδο “Αυγής”: “Μαύρη στιγμή στην ιστορία του εντύπου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ”

Πέτσας για πρωτοσέλιδο “Αυγής”: “Μαύρη στιγμή στην ιστορία του εντύπου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ”

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως περίμενε από την εφημερίδα να πάρει μία απόσταση από το πρωτοσέλιδο και να μπει "στην κατηγορία του λάθους". Τι απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή” για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τις φωτογραφίες των κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά και τίτλο “Δεν είναι αθώοι”, που μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε ότι “είναι πραγματικά ντροπή να βλέπουμε σήμερα ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο να απευθύνεται στον δημοκρατικό κόσμο”.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε:

Την εβδομάδα που πέρασε, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είδαμε όλους τους Έλληνες να νιώθουν ανακούφιση και ακόμη μεγαλύτερη πίστη στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς, που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης . Το σύνθημα: «Δεν είναι αθώοι» ακούστηκε απ’ όλους τους Έλληνες κατά την αναμονή για την απόφαση του Δικαστηρίου και ταυτίστηκε με την οργή τους απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα Κι είναι πραγματικά ντροπή να βλέπουμε σήμερα ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο να απευθύνεται στον δημοκρατικό κόσμο, απέναντι στον πρώην Πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά και τον νυν Πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, επί των ημερών των οποίων, πρώτον, παραπέμφθηκαν οί εκφραστές του νεοναζισμού στη Δικαιοσύνη και δεύτερον, καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη ως ένοχοι. Πραγματικά, είναι μία απαράδεκτη και δυστυχώς πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή για την «ΑΥΓΗ», η οποία είναι ένα ιστορικό έντυπο και πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό το πρωτοσέλιδο.

Θα ήθελα σήμερα η εφημερίδα να πάρει μία απόσταση από αυτό. Ένα λάθος το οποίο έκανε. Αν έπαιρνε αποστάσεις, θα πήγαινε στην κατηγορία του λάθους. Εφόσον συνεχίζει και το υιοθετεί θα είναι μία μαύρη στιγμή στην ιστορία αυτού του εντύπου, αλλά και συνολικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, που -υιοθετώντας τέτοιες πρακτικές- δείχνει να διολισθαίνει όχι σε ένα κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που διεκδικεί την εξουσία, αλλά ξανά στο περιθώριο μονοψήφιων ποσοστών. Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, οι άνθρωποι αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση Σαμαρά, επί τεσσεράμισι περίπου χρόνια, δεν είδαν να εξελίσσεται η δίκη με τους ρυθμούς που θα έπρεπε, με διάφορες προφάσεις. Ενώ σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο για κομβικά θέματα, όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να ρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά.

Ηλιόπουλος: “Ο λαός θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί”

Άμεση ήταν και η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου. Σε επίσημη δήλωσή του, ανέφερε:

Με πρωτοφανή συντονισμό, η Ν.Δ. και οι καλοθελητές της λίστας Πέτσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν την «Αυγή», την Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες για σχέσεις με τους νεοναζί εγκληματίες. Φανερώνουν έτσι ότι το βασικό τους άγχος ποτέ δεν ήταν η καταδίκη των νεοναζί.

Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω της διεξαγωγής της δίκης, είχε χαρακτηριστικά πει “η Χ.Α. είναι σαν να μην υπάρχει” και είχε χρησιμοποιήσει ξανά τη θεωρία των δύο άκρων. Δήλωση για την οποία πανηγύριζαν οι υπόδικοι τότε νεοναζί. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τα συγκροτήματα που συστηματικά ξέπλεναν τους νεοναζί, με στημένα ρεπορτάζ για προστασία ηλικιωμένων στα ΑΤΜ.

Η ΝΔ., που βρέθηκε με τους νεοναζί στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που λίγες μέρες πριν από την απόφαση διόρισε παράνομα την Ζαρούλια στη Βουλή και που ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά συνομιλούσε με τους Χρυσαυγίτες, καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτική.

Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα