Πιερρακάκης: Θα διασώσουμε τα ΕΛΤΑ

Πιερρακάκης: Θα διασώσουμε τα ΕΛΤΑ
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης Eurokinissi

Ταμειακό έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ θα εμφανίσουν τα ΕΛΤΑ στο τέλος του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, δημοσιοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσρων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, “μέχρι το τέλος του 2019 προβλέπεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα είναι αρνητικά κατά 100 εκατομμύρια συν 28 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών. Επίσης, από το 2014 μέχρι το 2018 ο τζίρος έχει πέσει κατά 80 εκατομμύρια, από 333 σε 253” και πρόσθεσε:

“Να προλάβω το σχόλιό σας το οποίο θα είναι σωστό: πέφτει συνολικά ο κλάδος, απλώς αυτή η πτώση είναι μεγαλύτερη από την πτώση του κλάδου. Και βέβαια η καθαρά θέση: η πρόβλεψη των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται να είναι από 50.6 εκατομμύρια το 2014, -36.9 εκατομμύρια το 2018 – για πρώτη φορά αρνητική καθαρά θέση”.

Ο υπουργός απαντώντας και στα σενάρια και τις φήμες περί κλεισίματος του οργανισμού, τόνισε ότι “προφανώς και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”.

“Προφανώς εμείς θέλουμε να διασώσουμε τα ΕΛΤΑ. Απλώς νομίζω πως αν κάποιοι δεν έκαναν τίποτα για τεσσεράμισι χρόνια, εμείς μπορούμε να έχουμε δύο μήνες για να κάνουμε κάτι. Παρ’ όλα αυτά, τους επόμενους μήνες θα είμαστε στη διάθεσή σας να το συζητήσουμε αναλυτικά το θέμα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα