Πλεύρης: "Πολύ μεγαλύτερη η μετάδοση του κορονοϊού στην εστίαση από τις εκκλησίες"

Ο Θάνος Πλεύρης

"Χάδι" στις εκκλησίες και... ντρίμπλα για τις εικόνες συνωστισμού στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου από τον Θάνο Πλεύρη. Απέκλεισε το lockdown και δήλωσε "οπαδός σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής".

Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η κυβέρνηση εμμένει στην επιλογή των τελευταίων μηνών να κρατά τη λήψη περιοριστικών μέτρων μακριά από το τραπέζι, κρατώντας ξεκάθαρες αποστάσεις από ενδεχόμενο νέο lockdown, το οποίο και αποκλείει κατηγορηματικά.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη συνέντευξή του στο MEGA το βράδυ της Δευτέρας, όπου ξεκαθάρισε πως "το lockdown σας το αποκλείω", υποστηρίζοντας πάντως ότι "η Πολιτεία έχει θωρακίσει το σύστημα υγείας" και ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την πανδημία με πρόθεση "να μην αντιμετωπιστεί με οριζόντια μέτρα".

ADVERTISING

Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης απέφυγε να σχολιάσει την αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει και να αποτρέψει φαινόμενα συνωστισμού όπως αυτό του Αγίου Δημητρίου, όπου είδαμε εικόνες αντίστοιχες με τις περσινές, θεωρώντας μάλιστα, επικαλούμενος τους ειδικούς, πως στην εκκλησία ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται όπως στους χώρους εστίασης:

“Έχουμε επιλέξει η χώρα να λειτουργεί με κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Συνεπώς, ορθώς λειτουργεί. Μου λέτε να λειτουργούν κανονικά τα μπαρ το βράδυ και να μην μπορεί να λειτουργήσει μία εκκλησία. Θα σας το πουν οι ειδικοί, ότι οπωσδήποτε οι χώροι μετάδοσης που είναι πολύ μεγαλύτεροι από τις εκκλησίες είναι οι χώροι εστίασης. Ωστόσο, πάμε στην ουσία του επιχειρήματος. Τα μέτρα πρέπει να ενταθούν. Στους μεικτούς χώρους πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις περισσότερων περιορισμών. Οι περιορισμοί ποιοι είναι; Όπου έχουμε εμβολιασμένους δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, όπου έχουμε μεικτούς χώρους θα έχουμε μία τήρηση των μέτρων".

Αναφορικά με τα sms προς τους πολίτες, τόνισε: "Ήδη πήγε sms στους συμπολίτες μας για την αναμνηστική δόση και φάνηκε ότι είχε μια απήχηση.. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι όσοι έχει περάσει το εξάμηνο από τον εμβολιασμό τους. Η διαρροή που έχει υπάρξει για τα sms στους ανεμβολίαστους δεν ισχύει έτσι όπως έχει βγει. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπορέσει να γίνει χρήση των ΑΜΚΑ των ανεμβολίαστων για την αποστολή ενός μηνύματος που θα τους εξηγεί την κατάσταση", σημείωσε για να προσθέσει: "Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να τους πείσουμε. Είναι δουλειά της πολιτείας να προσπαθήσει να πείσει, αλλά δεν μπορεί να γυρνάει με μια βελόνα στο χέρι και να εμβολιάζει τον κόσμο".

Όσο για την παλαιότερη δήλωσή του σχετικά με τα εμβόλια του ιού Η1Ν1, υπογράμμισε ότι η διδακτορική του διατριβή είναι στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και εμβολίων. "Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, του Η1Ν1 είχα ρωτήσει αν είχαν τηρηθεί οι φάσεις οι οποίες προβλέπονται στις κλινικές δοκιμές".

Μάλιστα, ανέφερε πως "τα σημερινά εμβόλια είναι μύθος ότι βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Έχουν πάρει όλες τις εγκρίσεις, έχουν γίνει πάνω από 2 δισ. εμβολιασμοί και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι χάρη σ’ αυτά τα εμβόλια κινδυνεύουμε λιγότερο από τη νόσο Covid".

"Είμαι δεξιός πολιτικός, οπαδός σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής"

Ερωτηθείς για παλαιότερες δηλώσεις του και κατά πόσο έχει μετανιώσει για αυτές, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε: "Έχω μιλήσει ξεκάθαρα σε θέματα στα οποία είχα απόσταση από αυτά που έλεγε ο πατέρας μου. Είμαι δεξιός πολιτικός, οπαδός μίας σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής. Δεν εξέφραζα πράγματα που είχαν ειπωθεί. Σε καμία περίπτωση δεν με εκφράζουν δηλώσεις που έχουν διατυπωθεί και από εμένα. Όταν κάνω λάθος λέω ότι έχω κάνει λάθος. Όμως, αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση έχει δύο δυνατότητες. Ή να με κρίνει για τις δηλώσεις μου ή για τις πράξεις μου ως υπουργό".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θανάσης Πλεύρης, Κορονοϊός, Εμβόλιο κορονοϊού, Άγιος Δημήτριος, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network