Πότε θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων

Πότε θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων
Στα ύψη η τιμή της βενζίνης sooc

Στα τέλη της εβδομάδας με αρχές επόμενης, η επιδότηση στη βενζίνη, ενώ η κυβέρνηση δεν θέλει αυτή τη στιγμή να συζητά για νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας

Στην εφαρμογή πρώτα των μέτρων του Απριλίου εστιάζει η κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι κρατά “εφεδρείες” κατά της ακρίβειας, αλλά χωρίς να μπαίνει ακόμη στη συζήτηση για το ποιες θα είναι οι επόμενες παρεμβάσεις.

Ερωτηθείς εάν η επιδότηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα συνεχιστεί και το Μάιο και τον Ιούνιο, μετά και το νέο ρεκόρ στη χονδρική του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε μεν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά χωρίς να προτρέξει.

“Ακόμη τα μέτρα του Απριλίου δεν έχουν εφαρμοστεί, για να δει ο κόσμος τον αντίκτυπο τους. Έχουμε εφεδρείες και θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, όσο χρειαστεί, εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο ευρώ”, δήλωσε.

Όσον αφορά στο ΦΠΑ στα τρόφιμα, επανέλαβε ότι τα μέτρα για τον Απρίλιο “καλά καλά δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί”.

Ερωτηθείς από το News 24/7 πότε θα μπορούν οι οδηγοί να βάλουν βενζίνη με επιδότηση, ο κ. Οικόνομου είπε ότι η πλατφόρμα για τα καύσιμα θα λειτουργήσει τέλος αυτής της εβδομάδας ή αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της ΡΑΕ, σημειώνοντας ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων και η εισήγηση της Αρχής.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση πέραν των προστίμων για αισχροκέρδεια θα δημοσιοποιεί και ποιες εταιρείες έχουν επιχειρήσει να εξαπατήσουν τους πολίτες, ο κ. Οικονόμου εξήγησε: “Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να δημοσιοποιήσει ονόματα. Το ζήτημα είναι νομικό, έχει να κάνει με την οριστικοποίηση των προστίμων ,γιατί μεσολαβεί και διάστημα προσφυγών” και πρόσθεσε: “Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και αμείλικτοι και όλα τα διαθέσιμα εργαλεία θα εξαντληθούν”.

Με αφορμή τις δηλώσεις Μεντβέντεφ για φρένο στις εξαγωγές σιτηρών από Ρωσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε επίσης ότι: “Η χώρα μας έχει επεξεργαστεί όλα τα σενάρια, ακόμη και τα πιο δυσμενή. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα. Η αγορά λειτουργεί κανονικά. Η εφοδιαστική αλύσιδα δεν έχει κανένα πρόβλημα”.

Δες τις τιμές καυσίμων από όλα τα πρατήρια εδώ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα