Προστασία πρώτης κατοικίας: Μειώνεται στις 100.000 ευρώ το όριο των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών δανείων

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή EUROKINISSI

Πρόκειται επί της ουσίας για το υπόλοιπο επιχειρηματικό δάνειο που από 130.000 ευρώ πέφτει στα 100.000. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι ο περιορισμός της "περίμετρου" ήταν απαραίτητο προκειμένου να υπάρξει "πράσινο" φως από τους θεσμούς για το νέο πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων, καθώς ζητούσαν "σιγουριά ότι δεν θα υπάρχει μεγάλο ρίσκο".

Στις 100.000 ευρώ μειώνεται το ανώτατο ποσό οφειλής για τα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων και προστασίας της πρώτης κατοικίας. Την σχετική αλλαγή κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε τον περιορισμό του ανώτατου ορίου για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια επισημαίνοντας ότι αυτή η νομοτεχνική βελτίωση που «περιορίζει λίγο την περίμετρο» είναι απαραίτητη για να υπάρξει «πράσινο» φως από τους θεσμούς σχετικά με το tνέο πλαίσιο.

Ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις υπήρχε ανησυχία για το «πώς θα περιορίσουμε την περίμετρο» με στόχο «να υπάρχει σιγουριά ότι δεν θα υπάρχει μεγάλο ρίσκο» σε σχέση με το εύρος των οφειλετών που θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων.

Το αρχικό όριο οφειλής για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο ρύθμισης ήταν στις 130.000 ευρώ, όπως και για τα υπόλοιπα «κόκκινα» δάνεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Κόκκινα Δάνεια, Πρώτη Κατοικία
SHARE:

24Media Network