Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 153 “ναι” – Υπερψήφισε ο Σαρίδης

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 153 “ναι” – Υπερψήφισε ο Σαρίδης
Παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019. Eurokinissi

Απούσα από την διαδικασία στη Βουλή η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, η οποία διαλύεται σε περίπτωση διαγραφής του Γιάννη Σαρίδη. Συνολικά ψήφισαν 289 βουλευτές, εκ των οποίων καταψήφισαν οι 136. Τσίπρας: "Ο Μητσοτάκης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος".

Με 153 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή ενισχύοντας κι άλλο την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, ενώ 136 βουλευτές καταψήφισαν.

Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό του 2019. Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι οι 7 ανεξάρτητοι βουλευτές που συμμετέχουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, μεταξύ των οποίων κι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης Eurokinissi

 

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων απείχαν από την ονομαστική ψηφοφορία, ενώ πηγές του κόμματος γνωστοποίησαν ότι ο Βασίλης Λεβέντης δεν σκοπεύει να διαγράψει τον Γ. Σαρίδη. Σε περίπτωση διαγραφής του Γ. Σαρίδη διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος

“Μετά το σημερινό αποτέλεσμα όλα όσα εξαγγείλαμε μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα γίνουν άμεσα πράξη. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη βδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται την μεθεπόμενη βδομάδα. Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας που θα νιώσουν ανάσα και ελάφρυνση οι πολίτες. Είχα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος. Νομίζω έτσι έγινε”, σημείωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι  ο “προδιαγεγραμμένος θρίαμβος» της ΝΔ θα αποδειχθεί μόνο δημοσκοπικός, καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών”. Στην ομιλία του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας και σχετικά με το ζήτημα με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «όταν έπαιρνε άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν σας είδαμε να λέτε κουβέντα τότε» συμπληρώνοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν μίλησε ούτε όταν τα περισσότερα από τα μέλη της «17 Νοέμβρη» αποφυλακίστηκαν, ούτε όταν βαρυποινίτες δραπέτευαν με ελικόπτερο από τις φυλακές.

Επίσης κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «προσπάθησε με κάθε τρόπο να εκτρέψει την συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα», καθώς είχε ως στόχο «να μην συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης και για το σχέδιό μας για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην κανονικότητα». Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης με την επίθεση εναντίον του κι εναντίον της οικογένειάς του «δεν υπέπεσε σε λάθος, είναι επιλογή, πολιτική επιλογή του επικοινωνιακού του επιτελείου, να πάμε σε εκλογές σε ένα πεδίο πολιτικής αρένας».

Μητσοτάκης: Άδειασε Κεφαλογιάννη και είπε Τσίπρας ίσον Πολάκης

“Όλοι με ξέρουν – και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου” επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ξεκαθάρισε: “Κάνει λάθος, όμως, ο κ. Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας. Το είπα προχθές και το ξαναλέω σήμερα: δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα απαντά στις επιθέσεις και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους, υπενθυμίζοντας ότι ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς, δήλωσε πως ο στίχος που επικαλέστηκε προχθές ο πρωθυπουργός «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…», γράφτηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και με τη σειρά του αφιέρωσε στον κ. Τσίπρα ένα άλλο δίστιχο του Μανώλη Αναγνωστάκη: «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου».

Επίσης εκτίμησε ότι από τη συζήτηση αποδείχθηκε ότι “Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ ίσον Τσίπρας και όλοι μαζί είστε Πολάκης”. Σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, καθώς όπως είπε πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα