Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης και Χαν για τα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης και Χαν για τα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας
Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν στη Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018. Eurokinissi

Η ΝΔ κατηγορεί Τσίπρα- Καμμένο ότι συζητούν μυστικά για αλλαγή συνόρων. Η ΔΗΣΥ ζητά διευκρινίσεις από το Χαν όπως και το Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ υπενθυμίζει τις ανησυχίες του για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ερμηνεία των δηλώσεων του Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν για τα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας, παρά τη διαβεβαίωση από πλευράς Κομισιόν ότι αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις  μεταξύ των δύο χωρών για την ΑΟΖ.

“Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!” σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση “καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό.”

Εξαπολύει παράλληλα επίθεση κατά του επιτρόπου: “Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του σχολίασε: “Και στα θέματα  αιχμής της εξωτερικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κατάσταση είναι τραγελαφική. Η μία αντίφαση διαδέχεται την άλλη κι έτσι η μία κρίση διαδέχεται την άλλη.

Τώρα στο  θέμα της απέλασης των Ρώσων πολιτών,  τρέχουν να διαχειριστούν γεγονότα και καταστάσεις που έπρεπε να είχαν προλάβει.

Κι ακόμη: τί ακριβώς εννοεί  ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος Γιοχάνες Χαν όταν δηλώνει πως η επικείμενη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας «θα οδηγήσει σε αλλαγή των συνόρων»;

Η Κυβέρνηση πρέπει αμέσως να παράσχει στον ελληνικό λαό τις απαραίτητες διευκρινήσεις.”

Ο Περισσός από τη δική του πλευρά  υπενθυμίζει τις ανησυχίες του ΚΚΕ για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ

“Το ΚΚΕ έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τη συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας που κι αυτή  – όπως και η συμφωνία με την ΠΓΔΜ – έχει βάση την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Στη βάση αυτή η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει τι εννοεί ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, με τη θέση περί αναδιάρθρωσης συνόρων”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Από το Ποτάμι ο εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε: “Ο κ.Χαν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπέπεσε σε ένα φραστικό λάθος, από αυτά που συνηθίζει, μιλώντας για αναδιάρθρωση συνόρων με την Αλβανία. Διαφορετικά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρα. Αλλά μάλλον είναι αστεία…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα