Σαϊντού: Μετά την επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα, θα τον συναντήσει και ο πρωθυπουργός

Σαϊντού: Μετά την επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα, θα τον συναντήσει και ο πρωθυπουργός
Ο Σαϊντού Καμαρά Glomex

Κατόπιν επικοινωνίας του Σαϊντού Καμαρά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης με τον 18χρονο. Για προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη, κάνει λόγο ο Γιάννης Οικονόμου.

Συνάντηση με τον 18χρονο Σαϊντού Καμαρά θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την κινητοποίηση που προκλήθηκε για τον κίνδυνο απέλασής του από τη χώρα.

«Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της Πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του», αναφέρει σε σχόλιό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επισημαίνει: «Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά», καταλήγει στο σχόλιό του ο κ. Οικονόμου.

Σαϊντού Καμαρά: Κάλεσμα για τις 9:30 την Τετάρτη στη Νίκαια για το δίκαιο αίτημά του

To ζήτημα του Σαϊντού Καμαρά έχει προκαλέσει πανελλήνια κινητοποίηση με τελικό στόχο την οριστική, αυτή τη φορά, παραμονή του στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό υπάρχει κάλεσμα για την Τετάρτη στις 9:30 έξω από την επιτροπή προσφυγών στη Νίκαια έτσι ώστε η φωνή όσων αγωνίζονται για το δίκαιο αίτημα του 18χρονου παιδιού από τη Γουινέα να μεγαλώσει και να ακουστεί παντού.

Ως γνωστόν, ο Καμαρά, ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, φοιτεί στο 1ο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου αλλά απειλείται με απέλαση αφού τον Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει.

Ο Σαιντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών.

Ο 18χρονος είναι άριστος μαθητής, έχει μάθει ήδη την ελληνική γλώσσα και επιθυμεί διακαώς να σπουδάσει στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει βέβαια αν εκλείψει ο κίνδυνος απέλασής του.

Στην Ελλάδα κατέληξε μέσω Σενεγάλης και Τουρκίας, αρχικά στην Κάλυμνο και εν συνεχεία στην Αθήνα.

Την Παρασκευή παρέλασε με τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα