Σαρίδης: “Παραμένω στην Ένωση Κεντρώων και θα τεθώ στην κρίση του Βασίλη Λεβέντη”

Σαρίδης: “Παραμένω στην Ένωση Κεντρώων και θα τεθώ στην κρίση του Βασίλη Λεβέντη”
Ο Γιάννης Σαρίδης Eurokinissi

Για την επόμενη μέρα μετά το "ναι" στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, μίλησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

“Παραμένω στην Ένωση Κεντρώων και θα τεθώ στην κρίση του Βασίλη Λεβέντη“, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, μία ημέρα μετά το “ναι” στον προϋπολογισμό, μιλώντας στο ρ/σ News 24/7 στους 88,6.

Αποκάλυψε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Βασίλη Λεβέντη, με τον οποίο, όπως σημείωσε, έχει δημιουργηθεί μια απόσταση από τον Σεπτέμβριο του 2018. Πρόσθεσε ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων, αλλά “αυτό είναι στα χέρια του Προέδρου. Αν δεν με επιλέξει, θα το σεβαστώ”.

“Το πολιτικό μου μέλλον ταυτίζεται ακόμη αυτή τη στιγμή με την Ένωση Κεντρώων” τόνισε και είπε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Βασίλη Λεβέντη με τη νέα χρονιά, χωρίς να προσδιορίσει χρονικά μέχρι πότε θα περιμένει από τον Πρόεδρο του κόμματος να αποφασίσει αν θα τον εντάξει στα ψηφοδέλτια.

Ερωτώμενος για το εάν είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ, απάντησε πως όταν έρθει η ώρα θα σκεφτεί ποιο κόμμα τον εκφράζει πιο πολύ.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό δήλωσε: “Η ψήφος του προϋπολογισμού και η ψήφος εμπιστοσύνης είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες”, ενώ αναφέρθηκε στους τρεις λόγους για τους οποίους δεν καταψήφισε και τους οποίους εξήγησε χθες από το βήμα της Βουλής.

Για την Συμφωνία Πρεσπών ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (εάν αυτή τη ζητήσει) με τη Συμφωνία των Σκοπίων, όπως την αποκάλεσε, ανοιχτή. Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι θα ψηφίσει μια ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ για τη Συμφωνία. Επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, καθώς, όπως είπε, διαφωνεί με το όνομα.

Τέλος, για το ζήτημα του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος εντάχθηκε στη ΝΔ, είπε σχετικά: “Με εξέπληξε η μεταστροφή Θεοχάρη. Είχε τοποθετηθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα