Σγουρίδης: Αποχωρούμε από την κυβέρνηση μόλις ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια

Σγουρίδης: Αποχωρούμε από την κυβέρνηση μόλις ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια
Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Σγουρίδης MotionTeam

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Σγουρίδης, σημείωσε ότι το "deadline" της συγκυβέρνησης είναι όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.

Αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση με το που θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, όχι στην πρόταση μομφής της ΝΔ, όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν τη ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και διαγραφή για όποιον βουλευτή των ΑΝΕΛ διαφοροποιηθεί από τη γραμμή. Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Σγουρίδης άνοιξε τα χαρτιά του μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: “Με το που θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση και από την κυβερνητική πλειοψηφία. Το deadline είναι όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, τότε τελειώνουν τα πάντα για εμάς σε σχέση με αυτή την κυβέρνηση που έχει κάνει σπουδαίο έργο. Εχουμε πρωθυπουργικό σύστημα και επομένως ο πρωθυπουργός έχει διάφορες επιλογές για το πώς θα συνεχίσει μετά τη δική μας αποχώρηση. Θα καταψηφίσουμε πρόταση μομφής που ενδεχομένως θα καταθέσει η ΝΔ που μιλά για κακή συμφωνία, ενώ εμείς είμαστε αντίθετοι στη σύνθετη ονομασία. Ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα δώσουμε στην κυβέρνηση. Στη συμφωνία των Πρεσπών θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Είναι το μόνο θέμα για το οποίο ο Π. Καμμένος ζητά κομματική πειθαρχία. Οποιος δεν καταψηφίσει θα διαγραφεί. Ο κ. Τέρενς Κουίκ έχει θέσει τον εαυτό του εκτός ο ΑΝΕΛ. Το τι θα γίνει με τον κ. Παπαχριστόπουλο θα φανεί στην ψηφοφορία. Εχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάρει κανέναν βουλευτή των ΑΝΕΛ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα