ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά από παντού για τον Παπανώτα – Η Τσαμπάζη τον “στέλνει” στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Διαβάζεται σε 3'
ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά από παντού για τον Παπανώτα – Η Τσαμπάζη τον “στέλνει” στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Eurokinissi

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα στον ΣΥΡΙΖΑ κρέμεται από μία κλωστή καθώς τα πυρά εναντίον του για τις επίμαχες δηλώσεις του συνεχίζονται.

Τα απόνερα από τις σεξιστικής υφής δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα συνεχίζουν να προκαλούν vertigo στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βγαίνει “τραυματισμένος” από την αμφιλεγόμενη διαδικασία εκλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών από τη βάση.

Την Τετάρτη η Δώρα Τσαμπάζη δεν μάσησε τα λόγια της μιλώντας για τις επίμαχες δηλώσεις μιλώντας στο KONTRA CHANNEL.

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξ αρχής επικριτική τονίζοντας: “Μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει αλλά μου φέρνει και μία πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και θεωρώ ότι δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας, να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα.

“Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο, το οποίο το κοσμεί, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να πάρει το θάρρος να καταγγείλει τον θύτη της, οπότε οι κεραίες μας θα πρέπει να είναι λίγο ανοιχτές”.

Σχετικά με τον ισχυρισμό Παπανώτα περί «κοπτοραπτικής» της δήλωσής του, η κ. Τσαμπάζη είπε: “Επειδή κάθισα και είδα και ως δημοσιογράφος πολύ προσεκτικά τη δήλωση του κ. Παπάνωτα, εκεί που αναφέρεται στον σατράπη και τη γυναίκα που ανέχεται, δεν έχει υποστεί παρέμβαση η δήλωση”.

Είχαν προηγηθεί ανάλογη “σκληρή” δήλωση της Αννας Ελεφάντη, υποψήφιας στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εγραψε τα εξής στο Twitter: “Για την ιστορία, αυτές οι δηλώσεις του κυρίου Παπανώτα είναι απαράδεκτες και σεξιστικές και δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Η έμφυλη βία κύριε Παπανώτα δεν είναι ιδιωτικό θέμα, είναι πρόβλημα της κοινωνίας μας.Καμία γυναίκα που κακοποιείται δεν φταίει ποτέ για αυτό που της συμβαίνει.

Πρέπει η πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα βοηθήσει τις γυναίκες να μιλήσουν, να καταγγέλλουν και να είναι ασφαλείς μετά την καταγγελία τους.Η ενοχοποίηση της γυναίκας με πατριαρχικές και σεξιστικές αναφορές είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα, μόλις πριν ένα μήνα, ο κ. Παπανώτας, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει: “Η κυρία Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουνε τα δικαιώματα των γυναικών σε οτιδήποτε μιλάμε. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτή την υστερία γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα