“Σκέρτσα” Μαξίμου για το debate: Ένα με όλους για τις 21 Μαϊου

“Σκέρτσα” Μαξίμου για το debate: Ένα με όλους για τις 21 Μαϊου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή Dimitris Kapantais / SOOC

Σε τηλεμαχία με όλα τα κόμματα επιμένει η κυβέρνηση, απορρίπτοντας τουλάχιστον πριν τις πρώτες εκλογές μονομαχία Μητσοτάκη- Τσίπρα. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις συνεχείς προκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτική μονομαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Μαξίμου συνεχίζει να απαντά δια της αντιπρότασης για debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, υπενθύμισε ερωτηθείς σχετικά στο briefing ότι ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί υπέρ της διεξαγωγής τηλεμαχίας με όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι αυτό ειναι δημοκρατικά επιβεβλημένο.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εξηγήσει γιατί είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, αλλά δεν δέχεται debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στο ίδιο τραπέζι”, σχολίασε, προσπερνώντας το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου ζητά και τα δύο.

Στο ερώτημα γιατί εφόσον το δίλημμα των εκλογών είναι όπως υποστηρίζει η ΝΔ “ποιον θέλετε για πρωθυπουργό, Μητσοτάκη ή Τσίπρα”, να μην μονομαχήσουν τηλεοπτικά οι δυο τους, ο κ. Σκέρτσος επέμεινε στη θέση “ένα debate με όλα τα κόμματα που είναι στη Βουλή για να ακουστούν όλες οι απόψεις” και πρόσθεσε πως “όλα τα υπόλοιπα φορούν τη δεύτερη κάλπη”.

Στη συνέχεια μάλιστα δήλωσε ότι “σίγουρα θα γίνει ένα debate μέχρι τις 21 Μαϊου”, φράση που ερμηνεύθηκε ότι αφήνει ανοιχτά ολα τα ενδεχόμενα για τις δεύτερες κάλπες, αλλά δείχνει και ότι το Μαξίμου δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι αποφεύγει την τηλεμαχία.

Σημειωτέον ότι από το Μαξίμου αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τη συμμετοχή και του Νίκου Ανδρουλάκη, εφόσον το ΠΑΣΟΚ θεωρείται ως κόμμα ρυθμιστής στη συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας. Επιθυμούν δε το debate με όλους για να τεθεί και πάλι από την πλευρά Μητσοτάκη το ερώτημα περί “κυβέρνησης ηττημένων”.

Και ο κ.Σκέρτσος άλλωστε επανέλαβε την άποψη ότι, όπως είπε και ο πρωθυπουργος, δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος ο κ.Τσίπρας όταν δηλώνει πως δεν θα συζητήσει για σχηματισμό κυβέρνησης εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα.

Τσαπανίδου: “Ο Σκέρτσος επιβεβαίωσε ότι ο Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια”

“Ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που από χθες είχαμε προβλέψει. Οτι ο κ. Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά, το βάζει στα πόδια από την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα” ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου.

“Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης, που λέει συνεχώς ότι το δίλημμα των εκλογών είναι “Μητσοτάκης ή Τσίπρας“, φοβάται τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι πολίτες, όμως, έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους.

Τέλος, τη χώρα διεθνώς την έχει πλήξει πολλαπλώς η κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων και της καταρράκωσης του κράτους δικαίου. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά τα δεκάδες δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Αν ο κ. Σκέρτσος είναι περήφανος γι’ αυτά είναι δικαίωμά του, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αισθάνεται ντροπή», συνεχίζει η κ. Τσαπανίδου και καταλήγει:

“Οσο για τις δηλώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι “εθνική, δημοκρατική και ηθική εξαίρεση”, σε εκπρόσωπο ενός “Τραμπ” παραπέμπουν και όχι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατικής κυβέρνησης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα