Συμβιβαστική λύση: Σχεδόν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα αξιοποιηθούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Συμβιβαστική λύση: Σχεδόν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα αξιοποιηθούν στην ΕΛ.ΑΣ.
Eurokinissi

Άμεση αξιοποίηση των εργαζομένων, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας εξετάζει η κυβέρνηση. Τι δείχνει η δήλωση Δένδια. Συνάντηση Μιχελάκη, Μητσοτάκη, Στουρνάρα με την ΚΕΔΕ

Ύστατη προσπάθεια για να κατευναστούν οι αντιδράσεις για τις απολύσεις στους Δήμους και να υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο καταβάλλει η κυβέρνηση.

Την ώρα που μια “καυτή” απεργιακή εβδομάδα ξεκινά, το Μαξίμου επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους και να κάνει μερικά βήματα πίσω, την ώρα που οι Δήμοι βάζουν λουκέτο για τρεις μέρες (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη), μεγάλος αριθμός δημάρχων έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της ΚΕΔΕ και ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει Γενική απεργία για την ερχόμενη Τρίτη.

Κυβερνητικές πηγές, μετά τις  δηλώσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, σημειώνουν ότι αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις σε ότι αφορά το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών.

Επισήμαναν σχετικά ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας η οποία θα προχωρήσει τάχιστα, καθώς σημειώνουν, πρόκειται για κενά που είναι επείγον να καλυφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες συστήνεται άμεσα ομάδα εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.

Εξάλλου, τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα θα έχουν συνάντηση, οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, Δ. Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και Οικονομικών Ι. Στουρνάρας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Νωρίτερα, στις δυο το μεσημέρι, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων ποπυ μετέχουν σε αυτήν θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα