Συνάντηση Μηταράκη-Μπακογιάννη για μεταναστευτικό: “Κάποιες γειτονιές έχουν ξεπεράσει το όριο κορεσμού”

Συνάντηση Μηταράκη-Μπακογιάννη για μεταναστευτικό: “Κάποιες γειτονιές έχουν ξεπεράσει το όριο κορεσμού”
Συνάντηση Μηταράκη-Μπακογιάννη

Με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων. "Η πολιτεία οφείλει να καταρτίσει στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού".

Συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στην Αθήνα, ενώ επί τάπητος τέθηκε και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε περιοχές της πόλης που έχουν ξεπεράσει το σημείο κορεσμού.

“Η Αθήνα έχει κάνει περισσότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη”

Η Αθήνα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος και έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα” τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων αμέσως μετά την συνάντησή τους και πρόσθεσε:

Υπάρχουν γειτονιές που έχουν ξεπεράσει το όριο του κορεσμού με πολλαπλές συνέπειες για τη ζωή στην πόλη. Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και συμβάλλει έμπρακτα καθημερινά υπερβαίνοντας και κατά πολύ μάλιστα τις αρμοδιότητες του. Η πολιτεία οφείλει από την πλευρά της να καταρτίσει τη δική της ειδική στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στη πόλη της Αθήνας, όπου και καταλήγει ο μεγαλύτερος αριθμών των ανθρώπων που έχουν περάσει τα σύνορα. Σε μια τέτοια προσπάθεια, που πλέον αποκτά τον χαρακτήρα του επείγοντος, θα μας βρει αρωγούς”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα