Συνάντηση Μητσοτάκη με την Ένωση Δικαστών για Novartis

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Ένωση Δικαστών για Novartis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Κυβερνητική σκευωρία και θεσμική εκτροπή καταγγέλλει η ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Μανιαδάκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση σκοπεύει να κρατήσει ψηλά το θέμα, θέτοντας ως δίλημμα των επόμενων εκλογών και ζήτημα Δημοκρατίας

Με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συναντάται σήμερα στις πέντε το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση κανονίστηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας για σκευωρία της κυβέρνησης όσον αφορά στην υπόθεση Novartis και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για θεσμική εκτροπή. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι δήλωση για το ζήτημα είχε κάνει προηγουμένως και ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της διάκρισης εξουσιών. Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα είχε καλέσει “τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή” καθώς και “όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύριος και την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης”.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis Νίκος Μανιαδάκης είναι πλέον και κατηγορούμενος και προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά και τις δηλώσεις του περί πιέσεων που δέχθηκε (τις οποίες έχει κάνει σημαία ο κατηγορούμενος από την κυβέρνηση για εμπλοκή στο σκάνδαλο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης), από τη ΝΔ όχι μόνο θεωρούν ότι μπορούν να περάσουν στην αντεπίθεση, αλλά σκοπεύουν να κρατήσουν ψηλά το θέμα, θέτοντας ως δίλημμα των επόμενων εκλογών και ζήτημα Δημοκρατίας, όπως είπε και σε δήλωση του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

“Αποδεικνύεται πια ότι η κυβέρνηση έστησε σκευωρία. Και η σκευωρία αυτή εξελίσσεται σε ένα πρωτοφανές φιάσκο. Οι κουκούλες έπεσαν και το μόνο που φανερώθηκε είναι η απαράδεκτη χειραγώγηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών από ένα επικίνδυνο παρακράτος. Ο κ. Τσίπρας είναι πια μόνος του απέναντι σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και οφείλει να απολογηθεί για τη θεσμική εκτροπή που του καταλογίζει ακόμη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Οι εκλογές που έρχονται δεν αφορούν μόνο τα εθνικά θέματα και την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας και το κράτος Δικαίου που η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ότι θα αποκαταστήσει” λένε χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ.

Υποστηρίζουν ότι η κατάθεση του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα χαρακτηρίζεται πλέον ως μη γενόμενη αφότου κρίθηκε κατηγορούμενος, επικαλούμενοι και σχετικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά. Επιπλέον, ο δεύτερος φερόμενος ως προστατευόμενος μάρτυρας δήλωσε άγνοια και αδυναμία να αποδείξει αν έχουν χρηματιστεί πολιτικοί, σημειώνουν. Επομένως, γαλάζιες πηγές εκτιμούν ότι “με τα νέα δεδομένα, το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” στηρίζεται πλέον αποκλειστικά στην εναπομείνασα “προστατευόμενη” κατάθεση η οποία έστειλε στη βουλή ως απολογούμενους δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς.”

Στο στόχαστρο της ΝΔ βρίσκονται τόσο ο αναπληρωτης υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αλλά κυρίως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

“Οι τελευταίες παρεμβάσεις του κ. Πολάκη, που δίνει στη δημοσιότητα ονόματα δικαστικών λειτουργών και εξαπολύει επιθέσεις εναντίον τους, επειδήδεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίον ενεργούν, ανάγκασε ακόμη και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να καταγγείλει θεσμική εκτροπή. Είναι εξόφθαλμο πια ότι το Μαξίμου επιχειρεί εδώ και πολύ καιρό να δημιουργήσει ένα παραδικαστικό κύκλωμα για να χειραγωγήσει συγκεκριμένες αποφάσεις” λένε πηγές της ΝΔ κα προσθέτουν:

“Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι δηλώσεις στελεχών της, τα δημοσιεύματα των προπαγανδιστικών μηχανισμών της, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις, εγείρουν πολλά και πολύ σοβαρά, ερωτήματα. Και τα ερωτήματα αυτά δεν επιτρέπουν αμφιβολίες ούτε για τη σκευωρία, ούτε για το παρακράτος που έστησε η κυβέρνηση.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα