ΣΥΡΙΖΑ: Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα σε όσους δίνουν “ανάσες” στην κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα σε όσους δίνουν “ανάσες” στην κυβέρνηση
Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

"Να μην δίνουμε ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα" ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ

Να μην δίνουν “ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα”, ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος, αναφορά που αποτελεί ξεκάθαρη αιχμή κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος σε πρόσφατο άρθρο του, είχε αναφέρει “πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες”, χαρακτηρισμό που είχε απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από βήματος της Βουλής τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, κατά την εισήγησή του, ζήτησε να αποφασιστούν κανόνες και διαδικασίες, η μη εφαρμογή των οποίων θα επιφέρει κυρώσεις. “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα.

Και οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα. Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο Α. Τσίπρας ζήτησε να μην δίνεται η ευκαιρία στους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ και στα φιλικά τους Μέσα να εκμεταλλεύονται “άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν. Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση”, κατέληξε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα