ΣΥΡΙΖΑ σε ΜΜΕ: “Σας καλούμε να μην δεχτείτε αυτή την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση”

ΣΥΡΙΖΑ σε ΜΜΕ: “Σας καλούμε να μην δεχτείτε αυτή την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση”
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα ΜΜΕ να μην δεχτούν τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την αναξιοπρεπή. "Όχι πέτσινα χρήματα με αζημίωτο την προπαγάνδα", αναφέρει μεταξύ άλλων.

“Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ιδιοκτήτες τους να μην δεχθούν αυτήν την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση που δρομολογεί η κυβέρνηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι “αυτή τη φορά το δημόσιο χρήμα μοιράζεται μόνο στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για μηνύματα που βάσει νόμου προβάλλονται δωρεάν, αφήνοντας εκτός σύσσωμο τον περιφερειακό Τύπο, εφημερίδες και ιστοσελίδες με χιλιάδες εργαζόμενους και δημοσιογράφους”.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “δεν πρόκειται μόνο για ανήθικη και χυδαία συμπεριφορά αλλά και για προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών, για βαθιά πληγή στο σώμα της δημοκρατίας”.

Στη συνέχεια μέσω της ανακοίνωσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ιδιοκτήτες τους να μην δεχθούν αυτήν την “αναξιοπρεπή”, όπως χαρακτήρισε, χρηματοδότηση.

Και καταλήγει: “Άλλωστε όση προπαγάνδα και να απαιτήσει η κυβέρνηση, η επιδείνωση της καθημερινότητας των πολιτών δεν θα αλλάξει με διαφημιστικές καμπάνιες. Μόνο η αναξιοπιστία των ΜΜΕ θα επιδεινωθεί περεταίρω στη συνείδηση των πολιτών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τη χρηματοδότηση των Μέσων:

Ο κος Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Η διαχείριση της επόμενης μέρας μετά το lockdown, αποδείχτηκε τόσο τραγική που έχει ήδη βυθίσει την οικονομία σε πρωτοφανή κρίση, την κοινωνία σε απόγνωση και την πανδημία σε πρωτοφανή αναζωπύρωση.

Και επειδή είναι ανίκανος να διαχειριστεί την πορεία των πραγμάτων, για άλλη μια φορά φροντίζει μόνο την προπαγάνδα. Και δίνει και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή τη φιλοκυβερνητική στάση.

Τη στιγμή που οι πολίτες στενάζουν σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία, υπεράριθμες τάξεις και ανύπαρκτα δρομολόγια συγκοινωνιών, αντί να δίνει χρήματα για να αντιστρέψει την εικόνα, δίνει στα κανάλια ώστε να μην προβάλουν την εικόνα.

Αυτή τη φορά το δημόσιο χρήμα μοιράζεται μόνο στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για μηνύματα που βάσει νόμου προβάλλονται δωρεάν, αφήνοντας εκτός σύσσωμο τον περιφερειακό Τύπο, εφημερίδες και ιστοσελίδες με χιλιάδες εργαζόμενους και δημοσιογράφους.

Δεν πρόκειται μόνο για ανήθικη και χυδαία συμπεριφορά αλλά και για προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών, για βαθιά πληγή στο σώμα της δημοκρατίας.

Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ιδιοκτήτες τους να μην δεχθούν αυτήν την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση.

Ως επιχειρήσεις που πλήττονται έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ενίσχυση με διαφάνεια και κριτήρια.

Όχι όμως «πέτσινα» χρήματα με αζημίωτο την προπαγάνδα.

Άλλωστε όση προπαγάνδα και να απαιτήσει η κυβέρνηση, η επιδείνωση της καθημερινότητας των πολιτών δεν θα αλλάξει με διαφημιστικές καμπάνιες.

Μόνο η αναξιοπιστία των ΜΜΕ θα επιδεινωθεί περεταίρω στη συνείδηση των πολιτών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα