ΣΥΡΙΖΑ: Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και η κυβέρνηση δεν έχει πάρει απολύτως κανένα μάθημα από πέρσι

Μαθητές σχολείου
Μαθητές σχολείου GEORGE VITSARAS / SOOC

Τα βέλη του προς την κυβέρνηση αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων εξαπέλυσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης

Την άποψη πως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει πάρει κανένα απολύτως μάθημα από πέρσι σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, σε χθεσινοβραδινή παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

«Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που άνοιξαν και πέρσι. Η κυβέρνηση δείχνει να μη έχει πάρει απολύτως κανένα μάθημα, αφήνοντας να στοιβάζονται 25 και 27 μαθητές στα τμήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και πέρυσι και φέτος ζήτησε «αραίωση μαθητών και σπάσιμο τμημάτων» και πως ενώ έχει προτείνει συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με θέμα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, «η κυβέρνηση αρνείται να το αποδεχτεί».

Είπε ότι «η σκιά της ακρίβειας θα βρίσκεται πάνω από τη φετινή ΔΕΘ και αυτό ήρθαν να το επιβεβαιώσουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο, όπου φαίνεται ότι η ελληνική κοινωνία επιβαρύνεται ήδη από τις αυξήσεις στις τιμές». «Θα περιμένουμε να τις ακούσουμε πρώτα, αλλά δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι», σχολίασε για τις επικείμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. βρίσκεται η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία, ότι οι αγορές αυτορρυθμίζονται. Έρχεται όμως η ίδια η πραγματικότητα να αποδείξει ότι δημιουργούνται καρτέλ και ολιγοπωλιακά συστήματα σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σχετικά με το θέμα των ανατιμήσεων σημείωσε ότι «κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε ή ότι αιφνιδιάστηκε, πολύ περισσότερο να παρακολουθεί αμήχανα τις διεθνείς εξελίξεις. Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είχε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα» και πως στις 16 Ιουλίου είχε καταθέσει επίκαιρη επερώτηση «αλλά καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε» και πως έχει καταθέσει «δέσμη ρεαλιστικών προτάσεων για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και την προστασία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις».

Αναφορικά με τον ΔΕΔΔΗΕ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν λόγοι πανηγυρισμού, ειδικά όταν οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη» και ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για ξεπούλημα, τη στιγμή που οι προηγμένες χώρες ενισχύουν το δημόσιο έλεγχο σε δίκτυα και υποδομές σε με περίοδο ενεργειακής μετάβασης και ακρίβειας».

Όσον αφορά στον εμβολιασμό επισήμανε ότι είναι ένα κορυφαίο εγχείρημα δημόσιας υγείας το οποίο πρέπει να πετύχει «και για να πετύχει χρειάζεται κινητοποίηση υγειονομικών δυνάμεων, ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, μεγαλύτερη εμπλοκή των κινητών μονάδων εμβολιασμού και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών».

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία πορεία μη αναστρέψιμης φθοράς» και ότι «οι πυρκαγιές του Αυγούστου αποκάλυψαν τη γύμνια του επιτελικού κράτους κάτω από το πέπλο της επικοινωνιακής υπεροπλίας». Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έχει τα προγραμματικά εργαλεία για να πείσει ότι υπάρχει ένα εναλλακτικό προοδευτικό σχέδιο για τη χώρα και να κερδίσει την κοινωνική πλειοψηφία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Σχολεία, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network