Τα ”μαζεύει” η Ρεπούση για το χορό του Ζαλόγγου

Τα ”μαζεύει” η Ρεπούση για το χορό του Ζαλόγγου
Eurokinissi

Ανασκευάζει βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση αναφορικά με το χορό του Ζαλόγγου και το συνωστισμό στη Σμύρνη. Τονίζει πως απομονώθηκαν οι δηλώσεις της (Vid)

Τη δική της απάντηση έδωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, για τις δηλώσεις της για το χορό του Ζαλόγγου που χαρακτήρισε ”εθνικό μύθο”.

”Είναι λάθος και για αυτό δε θέλω να απαντάω στις ερωτήσεις αν έγινε αυτό ή αν έγινε το άλλο. Είναι ένας άλλος λόγος ο ιστορικός. Διδάχθηκα από την ιστορία του βιβλίου της έκτης δημοτικού πως ότι και να πεις ο πολιτικός λόγος είναι άλλος και πιστεύω ότι τα προβλήματα αυτή τη στιγμή είναι πολλά και μείζονα”.

”Δε θέλω σε καμία περίπτωση οι δικές μου ιστορικές απόψεις να είναι οι απόψεις του κόμματος. Αν θέλετε τα κόμματα δεν πρέπει να έχουν ιστορικές απόψεις”.

”Δε θέλω να προκαλέσω κανέναν. Αν τοποθετήθηκα στο ζήτημα του αντιρατσιστικού νόμου ήταν γιατί διαφωνώ με την ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης. Δεν έκανα καμία αναφορά αν έγιναν γενοκτονίες ή αν δεν έγιναν, αν έγινε ο χορός του Ζαλόγγου ή όχι. Όλα αυτά είναι κατασκευασμένες ειδήσεις”.

Αναφορικά με τις δηλώσεις για το Ζάλογγο και τις γενοκτονίες η βουλευτής διέψευσε όσα ακούστηκαν και τόνισε: ”Δε μίλησα καθόλου για το χορό του Ζαλόγγου. Έγιναν γενοκτονίες”.

”Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν αναφέρθηκα στην Ιστορία, αναφέρθηκα στην πολιτική χρησιμοποίηση της Ιστορίας. Δεν μίλησα καθόλου για το χορό του Ζαλόγγου, και ουδέποτε είπα ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός, απομονώθηκε μία λέξη μου”, διευκρίνισε η κ. Ρεπούση, ενώ συνέχισε σχολιάζοντας, ”μιλώ πάντα με επιχειρήματα και με επιχειρήματα θέλω να με αντιμετωπίζουν”.

Υπενθυμίζεται πως η κα Ρεπούση μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε ότι ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος. “Κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version