Τετ α τετ Μητσοτάκη- Ιερώνυμου: Προς Πάσχα με ανοιχτές εκκλησίες

Τετ α τετ Μητσοτάκη- Ιερώνυμου: Προς Πάσχα με ανοιχτές εκκλησίες
O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο © Dimitris Papamitsos

Για τη λειτουργία των εκκλησιών και των εξωτερικών χώρων τους την περίοδο του Πάσχα συζήτησαν ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Για τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος είχαν ένα τετ α τετ στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Σύμφωνα με το Μαξίμου η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες έκαναν από το Σαββατοκύριακο λόγο για μικρή χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά στις εκκλησίες, σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την Ιερά Σύνοδο, η οποία είχε εδώ και καιρό διαμηνύσει ότι δε θα δεχθεί να παραμείνουν και εφέτος κλειστοί οι ναοί.

Εξετάζεται συγκεκριμένα το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τον αριθμό πιστών μέσα στις εκκλησίες και ειδικότερα από ένα άτομο ανά 25 τμ που επιτρέπεται σήμερα, να επιτραπεί για τις ημέρες του Πάσχα ένα άτομο ανά 15 τμ, με μέγιστο αριθμό πιστών ανά ναό τα 100 άτομα. Εξετάζεται επίσης η χρήση μάσκας και μέσα στους ναούς και πχ στην περιφορά του Επιταφίου, αλλά και δύο self test την εβδομάδα για ψάλτες κλπ και καταγραφή των αποτελεσμάτων με ευθύνη των Μητροπόλεων.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει θέσει επίσης το ζήτημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας ιδίως για τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης. Το θέμα περαιτέρω χαλάρωσης του ωραρίου από τις 9 το βράδυ που είναι σήμερα, τίθεται βέβαια ούτως ή άλλως όσο μεγαλώνει η ημέρα και καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας προκαλεί πλέον πολλές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version