Θεοδωράκης: Αντί να λαμβάνονται μέτρα όταν υπάρχει ανάγκη, παίζονται ως προεκλογικό χαρτί

Θεοδωράκης: Αντί να λαμβάνονται μέτρα όταν υπάρχει ανάγκη, παίζονται ως προεκλογικό χαρτί
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως το κόμμα του ό,τι θεωρεί χρήσιμο το ψηφίζει, παρότι, όπως τόνισε, "δεν είναι στην ίδια βάρκα με τον ΣΥΡΙΖΑ".

Για το πακέτο φοροελαφρύνσεων που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τοποθετήθηκε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού News 24/7 στους 88,6 και της εκπομπής “Παιχνίδια εξουσίας” με τους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πολλά από τα μέτρα ήταν αναγκαία. Με στενοχωρεί που η οικονομική πολιτική στο πολιτικό τραπέζι είναι σαν το τελευταίο χαρτί του χαρτοπαίχτη. Αντί τα μέτρα να λαμβάνονται όταν υπάρχει ανάγκη, παίζονται ως προεκλογικό χαρτί» δήλωσε.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως το κόμμα του ό,τι θεωρεί χρήσιμο το ψηφίζει, παρότι, όπως τόνισε, «δεν είναι στην ίδια βάρκα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην επανασύσταση της Κ.Ο του Ποταμιού και το αν έκανε λάθος επιλογές στο κόμμα του: «Δεν είμαι αστυνόμος. Δώσαμε ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκλεγούν. Προφανώς κάποια πρόσωπα ήταν λάθος, η επιλογή και η ευθύνη βαραίνει τον επικεφαλής. Η κύρια ευθύνη, όμως, βαραίνει αυτούς που άλλαξαν γνώμη, αλλά δεν πήγαν σπίτι τους. Όλοι οι στενοχωρημένοι στην ελληνική πολιτική σκηνή βρίσκουν αποκούμπι στον ώμο ενός πολιτικού αρχηγού», είπε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, έκανε λόγο για πρόωρη κουβέντα. «Όταν έρθει η ώρα, θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και θα δούμε πώς αυτές θα προωθηθούν» πρόσθεσε και την ίδια ώρα πήρε αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Κάνουμε συμμαχίες, αλλά δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν» υπογράμμισε.

Ως προς την κρίση με την Τουρκία, τόνισε: «Είχα πει ότι υπάρχει κίνδυνος στα ανατολικά μας, όταν συζητούσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ένα εσωτερικό μέτωπο και δυνατές συμμαχίες απέναντι στην Τουρκία. Εάν είχαμε αρνηθεί τις Πρέσπες που ήθελε όλη η Δύση, αυτή τη στιγμή θα ήμασταν μόνοι μας στο Αιγαίο».

Πρόσθεσε ότι η στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας Συμφωνία των Πρεσπών ήταν προσχηματική και επισήμανε ότι η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ είναι εκτός της εθνικής γραμμής στο Μακεδονικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα