Θεοδωρικάκος: Προβλέπω πολλαπλές εκλογές τον Μάιο – Ο Τσίπρας θα συντριβεί

Θεοδωρικάκος: Προβλέπω πολλαπλές εκλογές τον Μάιο – Ο Τσίπρας θα συντριβεί
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ

Ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις συντάξεις, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κομματικές συμμαχίες, προβλέποντας συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Εφόλης της ύλης συνέντευξη έδωσε o σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με διακηρύξεις αντίθετες από αυτές που πραγματοποίησε. Είναι ο υπεύθυνος για την οικονομική ασφυξία της χώρας για τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, για το brain drain. Περιήλθε σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση γιατί η κοινωνική πλειοψηφία αντιλήφθηκε την εξαπάτηση. Αναζητά τρόπους διεξόδου. Γνωρίζει ότι στους συνταξιούχους καταγράφει χαμηλά ποσοστά και θα τον αποδοκιμάσουν στις κάλπες, έψαχνε έναν τρόπο να τους πει ότι τους γλίτωσε κάτι, ενώ δεν τους γλίτωσε τίποτα γιατί ο ίδιος είχε φέρει την απόφαση για περικοπή των συντάξεων. Μην ξεχνάμε ότι το ΕΚΑΣ κόπηκε, είναι τραγικό για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε πρόθυμος να κάνει αυτό που κανένας προκάτοχός του δεν δέχτηκε να κάνει, να δώσει μακεδονική ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια. Το καλοκαίρι η ΝΔ ζήτησε να μην κοπούν οι συντάξεις, η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε τότε την πρωτοβουλία μας για να δημιουργηθεί.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΠΟΤΑΜΙ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει καλέσει όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές να μην ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία ΝΔ θεωρεί επιζήμια για το εθνικό συμφέρον. Θα πρέπει να δει κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα ο πρόεδρος της ΝΔ θα απευθυνθεί στο σύνολο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας για να πάει η χώρα παρακάτω. Να δούμε ποιες δυνάμεις θα είναι στη Βουλή. Ολα τα κοινοβουλευτικά όπλα (σε ερώτηση για την πρόταση μομφής) είναι στο τραπέζι για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Ολοι οι βουλευτές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους, είμαστε κατηγορηματικοί ως προς αυτό.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι σημαντικές. Η κυβέρνηση έχει καταδικαστεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως μια κυβέρνηση που απέτυχε στην διαχείριση της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων και πλέον ως κυβέρνηση σκανδάλων. Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ. Η καταγγελία του κ. Κιτσάκου ότι ο κ. Πετσίτης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο αλλά μετέφερε εντολές του Μεγάρου Μαξίμου είναι εξαιρετικά σημαντική. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Εχουμε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Παππά γι αυτή την υπόθεση. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει απαντήσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει πει ότι θα γίνει μία εξεταστική, για το εξάμηνο Βαρουφάκη, από εκεί και πέρα είναι επτά οκτώ περιπτώσεις που πρέπει να εξεταστούν.

ΣΥΡΙΖΑ

Οι σκανδαλώδεις υποθέσεις προκαλούν αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν στελέχη που δεν αισθάνονται καλά με όσα αποκαλύπτονται.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι αυτή η συμφωνία να μην ψηφιστεί από τη Βουλή γιατί τότε το τετελεσμένο θα είναι τεράστιο.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΝΔ ζητά εκλογές χθες γιατί όσο νωρίτερα γίνουν τόσο καλύτερα για την πατρίδα μας. Πολύ καλά έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης και ζήτησε εκλογές νωρίς γιατί απέδειξε πόσο κρίσιμη ήταν η πολιτική αλλαγή για το καλό του τόπου. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μειώσει την έκταση της ήττας του για να διασφαλίσει το ρόλο του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν κάνει εκλογές πριν τις ευρωεκλογές θα συντριβεί και μετά θα αντιμετωπίσει δεύτερη κρίση πάνω στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Αυτό δεν το αντέχει άρα δεν βλέπω εκλογές νωρίτερα. Βλέπω ως το πιθανότερο σενάριο τις πολλαπλές εκλογές τον Μάιο. Θα ήθελε να φτάσει ως τον Οκτώβριο του 2019 αλλά δεν θα μπορέσει.

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο κ. Τσίπρας θα αφήσει μια Ελλάδα που δεν θα βρίσκεται εκεί που την παρέλαβε το 2015. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι χρωστούν έως 500 ευρώ στην εφορία, 150.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν παίρνουν το μισθό τους, 180.000 περιμένουν τη σύνταξή τους. Ολες οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις θα κληθούν να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια είτε η ΝΔ έχει αυτοδυναμία είτε όχι. Θα βρεθούν λύσεις για όλα (σε ερώτηση αν θα δοθούν υπουργεία σε άλλα κόμματα). Θα είναι τέτοιο το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν υπάρχει περίπτωση λόγω προεδρικής εκλογής να διακοπεί η πορεία της κυβέρνησης. Ο Αλ. Τσίπρας θα υποστεί συντριβή. Το ΚΙΝΑΛ έχει παράσχει θετικές υπηρεσίες, είναι ζήτημα των συσχετισμών στο επόμενο κοινοβούλιο για να δούμε το πλαίσιο των συνεργασιών. Προτείνουμε καθαρές και συγκεκριμένες λύσεις, η ΝΔ θα εκπροσωπήσει την πλειοψηφία των Ελλήνων, θα την ψηφίσουν Ελληνες που δεν την έχουν ψηφίσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα