Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ και φον ντερ Λάιεν για την Λέσβο

Ξεκίνησε η καταγραφή για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη νεα πρόχειρη δομή στο καρά Τεπέ Λέσβου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)
Ξεκίνησε η καταγραφή για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη νεα πρόχειρη δομή στο καρά Τεπέ Λέσβου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ) EUROKINISSI

Για τους τρόπους επιχειρησιακής συνεργασίας στην νέα μόνιμη δομή υποδοχής και ταυτοποίησης στην Λέσβο συζήτησαν οι τρεις ηγέτες.

Τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξαν οι τρόποι επιχειρησιακής συνεργασίας στην νέα μόνιμη δομή υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, αναφέρει το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός παρουσίασε βίντεο από την νέα δομή που στήθηκε στον Καρά Τεπέ, αντιπαραβάλλοντάς την με την κατάσταση που παρέλαβε στη Μόρια.

Μάλιστα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter, σχολίασε: "Καλή διμερής επαφή με την καγκελάριο Μέρκελ, που έχει την τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου. Στη συνέχεια συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συζητήσαμε την κατάσταση στη Λέσβο και τα πρόσφατα επιτεύγματα των ελληνικών αρχών. Διερευνήσαμε περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας για πιθανό πιλοτικό έργο σχετικά με κέντρο υποδοχής και ασύλου στη Λέσβο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καρά Τεπέ, Κομισιόν, Μητσοτάκης, Μετανάστες, Μέρκελ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
SHARE: