Το Μαξίμου “απειλεί” με νέα μνημόνια εάν ξαναβγεί ο Τσίπρας 

Το Μαξίμου “απειλεί” με νέα μνημόνια εάν ξαναβγεί ο Τσίπρας 
Eurokinissi

Επιχείρηση αποδόμησης των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ από την κυβέρνηση, η οποία θέλει να “φοβίσει” τη “μεσαία τάξη” 

Στο Μαξίμου κάνουν θετικό απολογισμό της εμφάνισης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ και ταυτόχρονα επιχειρούν να αποδομήσουν τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το βλέμμα στη “μεσαία τάξη” και τον κεντρώο χώρο.

Από το βράδυ του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, “λάνσαρε” τη “γραμμή” πως επανεκλογή Τσίπρα σημαίνει νέα μνημόνια και επανέλαβε το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για “αυτοδύναμη Ελλάδα”.

Μετά δε τη συνέντευξη τύπου του κ. Τσίπρα, ο κ. Οικονόμου επανήλθε υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης “το μόνο που κατάφερε, είναι να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το αν προσωπικά αντιλαμβάνεται τις δραματικές επιπτώσεις των όσων υπόσχεται χωρίς μέτρο και σύνεση.”

Το Μαξίμου ως γνωστόν θα ήθελε να “αναστήσει” το περίφημο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και θεωρεί ότι το καθοριστικό κριτήριο των πασοκογενών ψηφοφόρων δεν θα είναι εν τέλει οι υποκλοπές, αλλά η “απειλή” της επιστροφής του κ.Τσίπρα στην εξουσία. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνήσει αξιοποιείται δηλαδή στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής για να “τρομάξει” μία κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων του κέντρου μπροστά στο ενδεχόμενο επανάληψης του 2015.

Στην κυβέρνηση προφανώς ελπίζουν ότι η “απειλή” αυτή θα βαρύνει περισσότερο στην κάλπη από ό,τι οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και η ακρίβεια. Ορισμένες υποσχέσεις του κ.Τσίπρα όμως όπως αυτή για 800 ευρώ κατώτατο μισθό και για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ φέρνουν σε αμηχανία τα κυβερνητικά στελέχη που υποστήριζαν ότι η ελεύθερη αγορά και οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν καλύτερους μισθούς και χαμηλότερες τιμές σε αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το αφήγημα της κυβέρνησης εστιάζει βεβαίως στο ανέφικτον – όπως υποστηρίζει – των υποσχέσεων Τσίπρα και στον κίνδυνο νέου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, εάν του δινόταν η ευκαιρία να εφαρμόσει το σχέδιο αυτό.

Ταυτόχρονα από τη ΝΔ επικαλούνται τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενοι στους δεξιούς ψηφοφόρους επισημαίνουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Ενδεικτικά ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε (ΣΚΑΪ) ότι ο κ.Τσίπρας από τη ΔΕΘ: “Εξήγγειλε μέτρα, για τα οποία ως πρωθυπουργός έκανε τα αντίθετα όπως οι συντάξεις: έκοψε το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας και για τα ορφανά παιδιά. Μίλησε για μειώσεις φόρων, των ίδιων φόρων που εκείνος είχε αυξήσει. Ενώ είχε υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, είπε ότι θα αγοράσει τράπεζες, θα αγοράσει τη ΔΕΗ, θα αγοράσει κτίρια… Και δεν είπε κουβέντα για την υβριδική απειλή στον Έβρο, μιλώντας για ενσωμάτωση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα