Τσιάρας: Δεν θα κάνει πειθαρχικό έλεγχο για την διαρροή πληροφοριών περί δήθεν “σκευωρίας για την Novartis”

Τσιάρας: Δεν θα κάνει πειθαρχικό έλεγχο για την διαρροή πληροφοριών περί δήθεν “σκευωρίας για την Novartis”
Κώστας Τσιάρας Eurokinissi

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες "πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να προβεί σε πειθαρχικό έλεγχο σχετικά με το πώς έφθασε στα ΜΜΕ η πληροφορία ότι το βούλευμα που παραπέμπει σε ειδικό δικαστήριο τον Δ.Παπαγγελόπουλο ανέφερε ότι αφορά την κατηγορία της σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis παρότι αυτό δεν ήταν αληθές. Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα (18/07) στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε ότι ιστότοποι είχαν αναφέρει ως πληροφορία προερχόμενη από ανώτατο δικαστικό λειτουργό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ παρεπέμπεται  για άσκηση πιέσεων σχετικά με τη παραπομπή σε έρευνα πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο Novartis. Στοιχείο που δεν επιβεβαιώθηκε από το επίσημο βούλευμα που παρέπεμψε τον Δ.Παπαγγελόπουλο για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος αλλά και για την μη αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και το τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη τιμολόγηση φαρμάκου.

Ο Κώστας Τσιάρας απάντησε αρνητικά στο αίτημα που κατέθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης. Όπως ανέφερε μια τέτοια διαδικασία από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης «κάμπτει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ». Επίσης αμφισβήτησε το αν η σχετική διαρροή έγινε από δικαστικούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν υποτεθεί ότι η ενημέρωση έγινε από ανώτατες δικαστικές πηγές – πηγές, όχι δικαστικούς, άρα δεν αποκλείεται και από γραμματείς».

Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι το βούλευμα εκδόθηκε στις 22.15 ενώ «η πληροφόρηση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν στις 22.28. Ποια σκοπιμότητα υπήρξε για κάτι που θα ήταν προσιτό σε όλους;». Παράλληλα επισήμανε ότι εφόσον υπάρχει επίσημο βούλευμα δεν τίθεται θέμα διασποράς ψευδών ειδήσεων. Σημείωσε επίσης πως  «είμαι πεπεισμένος ότι λόγω του περασμένου της ώρας υπήρξε ελλιπής ενημέρωση για το διατακτικό χωρίς να διευκρινιστεί για ποια εγκλήματα παραπέμπονται και για ποια απαλλάσσονται». Τέλος είπε ότι «και γω προσωπικά αγνοούσα το περιεχόμενο και ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ. Από τις εσφαλμένες αναρτήσεις ενημερώθηκα όπως όλοι μας».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως «δεν προβήκατε στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου για τον εντοπισμό των υπαιτίων και για την προστασία των υπόλοιπων λειτουργών της δικαιοσύνης» και «έτσι προσθέσατε μία ακόμη μαύρη σελίδα στο πολιτειακό σκάνδαλο «Νοβάρτις». Νωρίτερα είχε επισημάνει ότι «σχεδιάσατε, οργανώσατε και εκτελέσατε το πολιτειακό σκάνδαλο Νοβάρτις, για να συγκαλύψετε το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο Νοβάρτις». Επίσης πως «με τη συνέργεια επίορκων αρμών της εξουσίας, δικαστικής , εκτελεστικής και νομοθετικής, επιχειρήσατε τη συγκάλυψη του πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου της Νοβάρτις» με τη δημιουργία ενός ακόμη χειρότερου σκανδάλου, του πολιτειακού σκανδάλου Νοβάρτις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα