Τσίπρας σε Γιούνκερ: Να εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Να εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και το θέμα της Β. Μακεδονίας ενώ συζητήθηκε και η κατάσταση στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνεργασία τους και το θετικό έργο της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι συνέβαλε καθοριστικά στη σταθερότητα της ευρωζώνης και την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια, ιδίως με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην πρωθυπουργός, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αποτελεί θέμα διεθνούς αξιοπιστίας της ΕΕ, να αποφασίσει αύριο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εφαρμογή των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την παράνομη δραστηριότητα της στην κυπριακή ΑΟΖ, που έχουν ήδη αποφασιστεί από τη Σύνοδο του περασμένου Ιούνη.

Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συρία και ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία μέχρι να τερματιστεί η εισβολη. Τέλος συζήτησαν για το προσφυγικό και συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει δίκαιη αναθεώρηση του Δουβλίνου και οικονομική στήριξη της Τουρκίας για φιλοξενία Σύρων προσφύγων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα