Τσίπρας: Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

Τσίπρας: Πολύ σκληροί για να πεθάνουμε
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή ανέφερε ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη και τόνισε: "Παρά τα ανόητα σχέδια κάποιων, η κυβέρνηση θα έχει συνέχεια"

Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, απαντώντας σε ερώτηση του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ν.Λιονάκη σχετικά με την αποχώρηση βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη.

“Δεν ανησυχώ καθόλου. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα σχέδια τα ανόητα, κατά την άποψή μου, που κάποιοι επιχειρούν, δεν θα έχει ασυνέχεια. Θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Δεν ανησυχώ καθόλου. Πόσο δε μάλλον, όταν πλέον είναι σε όλους σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση, που έχει περάσει από σαράντα κύματα, κατάφερε να επιβιώσει σε πολύ δυσκολότερες στιγμές. Πόσο δε μάλλον τώρα, που ανοίγεται μπροστά μας ένας πολύ θετικός ορίζοντας. Και μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, να πω ότι μια εξαιρετική ταινία ήταν το «too hard to die». Λοιπόν, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε”, , σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές φωτογράφιζαν επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, αφήνοντας αιχμές για αποστασία.

“Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας” υποστήριζαν ειδικότερα και προσθέταν: “Είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού.”

Για οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μέσω twitter από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

Ο κ. Λαζαρίδης θα πρέπει να εξηγήσει τι μεσολάβησε αυτές τις μέρες κι τι τον ώθησε στην ανεξαρτητοποίησή του και όχι στην παράδοση της έδρας του, τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Η επόμενη ημέρα” με το Σεραφείμ Κοτρώτσο, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Πρόσθεσε ότι αυτό που ενδιαφέρει τη ΝΔ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που την στηρίζουν ΝΔ, είναι να πέσει η κυβέρνηση όσο το δυνατό νωρίτερα.

Οι ΑΝΕΛ εν τω μεταξύ δια του εκπροσώπου του κόμματος Θεόδωρου Τοσουνίδη καλούσαν τον κ.Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του, τονίζοντας ότι διαφορετικά θα αποδειχθεί αποστάτης.

Ο κ.Τοσουνίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 έκανε λόγο για ομάδα συμφερόντων που βάζει τις τελευταίες της δυνάμεις για να ανατρέψει την κυβέρνηση.  Κάλεσε εκ νέου τον κ.Λαζαρίδη να επιστρέψει την έδρα του στους ΑΝΕΛ “εάν όντως είναι ηθικά τα κίνητρα του και εάν πιέζεται” και αποκάλυψε συνάντηση του αποχωρήσαντα βουλευτή με τον Πάνο Καμμένο χθες το βράδυ που διήρκεσε μέχρι τις δύο τη νύχτα, καθώς και ότι ο κ.Λαζαρίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγγενή του διαβεβαίωνε ότι δε θα ανεξαρτητοποιηθεί. 

“Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”, απάντησε η ΝΔ στις κυβερνητικές πηγές.

Κύκλοι των ΑΝΕΛ από την πλευρά τους ανταπαντούσαν στη ΝΔ ότι «ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη. Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική».

Ο Γιώργος Λαζαρίδης στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αναφέρει ως λόγο ανεξαρτητοποίησης του την ανάγκη ψήφισης της συμφωνίας για το Σκοπιανό με πλειοψηφία 3/5 (επικαλούμενος ότι το ενδεχόμενο αυτό απέκλεισε πρόσφατα στο briefing o υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος) και δηλώνει ότι αποφάσισε να στηρίξει την κυβερνητική συνοχή για να μην εκθέσει σε κίνδυνο “ούτε την έξοδο από τα μνημόνια, ούτε τα ζητήματα που προκύπτουν από το σχέδιο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.”

O κ.Τζανακόπουλος πάντως μιλώντας στο Κόκκινο απάντησε στον κ.Λαζαρίδη λέγοντας πως ο τρόπος έγκρισης της συμφωνίαας θα συζητηθεί μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

“Νομίζω ότι δεν επαρκεί αυτό ως δικαιολογία, δεν επαρκεί ως πολιτικό επιχείρημα, καθώς, όπως γνωρίζετε, η πρόταση του κ. Καμμένου για την αυξημένη πλειοψηφία και των ΑΝΕΛ, έγινε μετά από την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. Και πρέπει να σας πω ότι και ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Καμμένος, όποτε έχει προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα, βρίσκονται σε στενότατη επικοινωνία και συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις. Αυτό θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση” είπε ο κ.Τζανακοπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα