Τσίπρας: “Η βαριά σκιά της Λίνας Μενδώνη είναι πάνω σας κύριε Μητσοτάκη”

Τσίπρας: “Η βαριά σκιά της Λίνας Μενδώνη είναι πάνω σας κύριε Μητσοτάκη”
Θέμα αποπομπής της Λίνας Μενδώνη έθεσε την προηγούμενη Πέμπτη - στην Βουλή - ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εκβιάζει τον πρωθυπουργό" σημείωσε. Eurokinissi

Πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός, αφού ταυτίστηκε με τους χειρισμούς συγκάλυψης της υπουργού Πολιτισμού στο σκάνδαλο Λιγνάδη, είπε στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ταύτιση το Κυριάκου Μητσοτάκη με τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη που συγκάλυψαν το σκάνδαλο Λιγνάδη αποδεικνύει την τεράστια πολιτική ευθύνη του. Σε αυτό το πολιτικό επιχείρημα εστίασε την κριτική του στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εδώ και ένα περίπου μήνα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε αποτρόπαια εγκλήματα. Αλλά και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.Αυτή είναι η ατζέντα της συζήτησης σήμερα, κύριε Μητσοτάκη, θέλετε δε θέλετε. Αντί αυτού εσείς νομίζετε ότι θα γλιτώσετε αλλάζοντας το πλαίσιο της συζήτησης και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση».

Τεκμηριώνοντας την κατηγορία του σκανδάλου ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε συγκεκριμένα (όσο και ρητορικά) ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ειπε:

«Υπάρχουν μόνο βαρύτατες ποινικές κατηγορίες στην υπόθεση αυτή; Δεν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες που συγκροτούν πολιτικό σκάνδαλο;»

«Δεν έγινε μπροστά στα μάτια όλων μας μια άκομψη, χοντροκομμένη, και προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης;

«Δεν επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη, ως «ταλαιπωρία ενός σκηνοθέτη για το τίποτε»; Ακόμα χειρότερα, δεν επιχειρήθηκαν να εμφανιστούν οι δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας;»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «δεν είναι οι λέξεις αλλά οι πράξεις της κυβέρνησής σας το πρόβλημα» σημειώνοντας πως «αν κάποιο τεκμήριο αθωότητας αμφισβητείται σήμερα πολύ σοβαρά κύριε πρωθυπουργέ, αυτό είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής, επαναλαμβάνω πολιτικής, αθωότητας».

Για την «βαριά σκιά» της Λίνας Μενδώνη που πέφτει πάνω στον πρωθυπουργό μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «την προστατεύετε και συνεχίζετε να τη στηρίζετε, παρά την κατακραυγή όλου του κόσμου της τέχνης εναντίον της. Παρά το γεγονός ότι είναι σοβαρά εκτεθειμένη για τον τρόπο που χειρίστηκε και επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Λιγνάδη. Ή καλύτερα το σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη». Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Γιατί τη στηρίζετε με τόσο πάθος ; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε ; Εγώ πάντως δε μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις πράξεις της Λίνας Μενδώνη για τις οποίες – τόνισε – ευθύνεται ο πρωθυπουργός. Αναρωτήθηκε αν «από μόνη της αποφάσισε να αλλάξει το νόμο, να καταργήσει το διαγωνισμό, και να διορίσει καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού τον κύριο Λιγνάδη, τον οποίο κατά δήλωσή της γνώρισε μόλις τρείς μέρες πριν τον διορίσει; Από μόνη της αποφάσισε να επιχειρήσει με διάφορα προσχήματα τη συγκάλυψη επί σειρά ημερών, δίνοντας τη δυνατότητα στον κύριο Λιγνάδη να λάβει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να εξαφανιστούν πιθανές αποδείξεις της δράσης του; Από μόνη της αποφάσισε, να ζητήσει μεν τη παραίτηση Λιγνάδη αλλά να μη προσφύγει στη Δικαιοσύνη, παρά να περιμένει, δίνοντας κρίσιμο χρόνο στον κατηγορούμενο να κρύψει τα όποια ίχνη, και να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά όταν και μόνο όταν ιτιών ήδη γνωστό πως κατατέθηκε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα;».

Καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε απευυνόμενος στον πρωθυπουργό πως «είστε σοβαρά εκτεθειμένος και πολιτικά εντελώς ακάλυπτος, όσο θα καλύπτετε την υπουργό σας».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αναφορές στο διαδίκτυο που συνδέουν την Ν.Δ ως κόμμα με την παιδεραστία. Όπως τόνισε «δεν πρόκειταινα σας κάνω τη χάρη που πολύ θα περιμένατε σήμερα: Να μη διαχωρίσω απολύτως τη θέση μου απο όσα ανεύθυνα γράφονται στα σόσιαλ μίντια». Πρόσθεσε πως «εγώ έχω υποστεί προσωπικά αυτού του είδους τις επιθέσεις με χιλιάδες χιλιάδων άθλιες αναρτήσεις τα τελευταία χρόνια» έτσι «δεν έχω κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα αισθάνομαι υποχρεωμένος, να δηλώσω ότι διαφωνώ αποφασιστικά, κάθετα, κατηγορηματικά, με πολλά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολόγιου σας καταλογίζει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας πως «η πράξη κύριε Μητσοτάκη είναι κριτήριο της αλήθειας».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως για την αποκάλυψη των φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης οφείλεται «ένα μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που τόλμησαν. Στα παιδιά και τα κορίτσια, τις γυναίκες και τους άνδρες, που κουβαλούσαν καιωκουβαλούν ένα βαθύ τραύμα στη ψυχή του. Κι όμως βρήκαν το θάρρος όχι μόνο να ανοίξουν τη ψυχή τους και να δείξουν τις πληγές τους. Αλλά βρήκαν το θάρρος και να υποδείξουν τους ενόχους».

Δευτερολογία Τσίπρα: Ποιοί από την κυβέρνηση μιλούσαν με τον Λγνάδη, όπως παραδέχθηκε η Μενδώνη;

Στην επιμονή του πρωθυπουργού να κρατά στην θέση της υπουργού Πολιτισμού την Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Αναφέρθηκε μάλιστα στους διαλόγους που παραδέχθηκε η υπουργός πολιτισμού ότι υπήρξε μεταξύ της κυβέρνησης και του Δημήτρη Λιγνάδη αναρωτώμενος «ποιοι ήταν αυτοί στους οποίους αναφέρθηκε η κ.Μενδώνη σε πρώτο πληθυντικό». Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Κρατήστε την. Θα βρείτε όμως απέναντί σας αυτό το μέτωπο που είναι μέτωπο της κοινωνίας» σημειώνοντας πως μετέχουν σε αυτό «ακόμη και φωτισμένοι άνθρωποι της δεξιάς».

Απαντώντας στην έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκηρύξει τις αναφορές στο διαδίκτυο περί σχέσης της Ν.Δ με την παιδεραστία ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι αυτά υπάρχουν λέγοντας πως «πρέπει να τα καταδικάσουμε όλοι μαζί». Σημείωσε όμως πως «αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο μια σειρά από κρίσιμες καταγγελίες δεν θα μπορούσαν να αναδειχθούν». Είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι παράδειγμα είναι τα ατοπήματα σας στην Πάρνηθα και την Ικαρία. Βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από κανένα μεγάλο κανάλι»

Επίσης δίνοντας απάντηση στον Κ.Μητσοτάκη και στην έκκληση του να διαγράψει τον Παύλο Πολλάκη λόγω αναρτήσεών του ο Αλέξη Τσίπρας επισήμανε ότι ο υβριστικός λόγος τακτική είναι χαρακτηριστικό των στελεχών της Ν.Δ.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη λέγοντας πως «εδώ και μια εβδομάδα δεν είπατε κουβέντα για τον κ.Χρυσοχοίδη που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι». Επίσης παράθεσε αναρτήσεις στα social media της υπεύθυνης για τα ανήλικα προσφυγόπουλα στο Μέγαρο Μαξίμου με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του. Σκωπτικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι θα ήθελε να ενημερωθεί για το έργο της όμως όπως έχει γράψει στο διαδίκτυο «είμαι εγκληματικά ανήθικος». Επίσης παράθεσε αναρτήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη με αντίστοιχο περιεχόμενο όπως και τα δημοσιεύματα περί της αγοράς βίλλας με 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα