Τσουχτερά πρόστιμα για παραβάτες του Πάσχα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης: “Ας πάρουν το ρίσκο”

Τσουχτερά πρόστιμα για παραβάτες του Πάσχα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης: “Ας πάρουν το ρίσκο”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τόσο την απόφαση να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα, όσο και το σχέδιο ανοίγματος. Ταμείο Ανάκαμψης όπως σχέδιο Μάρσαλ.

Προειδοποίηση προς όσους σκεφτούν να ταξιδέψουν το Πάσχα στο χωριό παρά την απαγόρευση απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha έκανε λόγο για τσουχτερά πρόστιμα και “απείλησε” τυχόν παραβάτες ότι θα αναλάβουν το ρίσκο.

Υπερασπίστηκε εξάλλου την αναγκαιότητα της απόφασης να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα, όπως και το σχέδιο ανοίγματος της οικονομίας αρχής γενομένης από την εστίαση στη συνέχεια.

Το αντιστάθμισμα για να μείνουμε στην Αθήνα το Πάσχα είναι το άνοιγμα μετά, δήλωσε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης. Υποστήριξε ότι το Πάσχα του 2021 δεν είναι σαν του 2020, καθώς όπως ανέφερε εφέτος θα μπορούμε να πάμε στην εκκλησία. Σχολίασε μάλιστα ότι εάν κάποιος θέλει να φύγει ένα Σαββατοκύριακο από την Αθήνα μπορεί να περιμένει μέχρι τις 15 Μαϊου οπότε απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και ανοίγει ο τουρισμός. Ενώ εκτίμησε όσον αφορά στο άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα ότι “καλύτερα ο κόσμος οργανωμένα έξω, παρά ανεξέλεγκτα μέσα”.

Χαρακτήρισε εξαίρεση αυτούς που κάνουν πάρτι στις πλατείες και δήλωσε ότι δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης η καταστολή, καθώς άλλωστε χαρακτήρισε την περίπτωση της Νέας Σμύρνης μία αστοχία που δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβεί.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθηνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες, ιδίως τους ηλικιωμένους, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. “Το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που μπορεί να κάνει κανείς πιο γρήγορα”, τόνισε, ενώ σχολίασε ότι είναι πιο πιθανό να τρακάρει κανείς πηγαίνοντας στο εμβολιαστικό κέντρο, παρά να πάθει κάτι απο το εμβόλιο. Επανέλαβε ότι το καλοκαίρι θα συζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών από το φθινόπωρο, όμως δήλωσε ότι κανένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να απολυθεί επειδή δεν έκανε το εμβόλιο.

Επέμεινε πάντως ότι δεν πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας τη σχετική συζήτηση “βαθύτατο λαϊκισμό”.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος για την ανάπτυξη μετά το τέλος της κρίσης του κορονοϊού. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “θα μοιάζει με το τέλος πολέμου” ενώ συνέκρινε και το Ταμείο Ανάκαμψης με το Σχέδιο Μάρσαλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα