Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης θέλει πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης θέλει πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος sooc

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι στην πραγματικότητα επιθυμεί νέο μνημόνιο για να δικαιολογήσει το πρόγραμμα "σοκ και δέους" που ετοιμάζει, ενώ συμβούλεψε τη ΝΔ να μη βιάζεται για τις εκλογές γιατί θα χάσει στην ώρα της

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί τελικά νέο μνημόνιο ως άλλοθι στο δικό του πρόγραμμα.

“Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέστησε πιο σαφή από ποτέ τη στρατηγική ήττα που έχει υποστεί τόσο η  ΝΔ όσο και ο κ.  Μητσοτάκης προσωπικά μπροστά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μετά από 8 ολόκληρα χρόνια” υποστήριξε ο κ.Τζανακοπουλος.

“Οι πρωτοφανείς αντιφάσεις του Προέδρου της ΝΔ αναδεικνύουν και το μέγεθος του αδιεξόδου του” εκτίμησε και πρόσθεσε:

“Το πρόγραμμα που έχει βασίζεται στις απολύσεις, τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά τη συντριβή της εργασίας.

Και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου.”

Ο κ.Τζανακόπουλος εξέφρασε ως εκ τούτου την άποψη ότι:

“Για αυτό το λόγο και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ομολόγησε χθες  στη Βουλή, δεν θέλει ούτε την καθαρή έξοδο στις αγορές, την οποία επιδιώκει η Ελληνική Κυβέρνηση, ούτε μία πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους Έλληνες πολίτες.”

Απέρριψε την εκλογολογία: “Και σε ό,τι αφορά τώρα τα ευφάνταστα σενάρια περί εκλογών τα οποία διαρρέουν  από τη ΝΔ, μπροστά στο αδιέξοδό τους, πρέπει να τους θυμίσουμε ότι  ο Πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές  θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας.

Η ΝΔ δεν χρειάζεται να βιάζεται και θα χάσει στην ώρα της.”

ΝΔ: Να προκηρύξει ο Τσίπρας εκλογές

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές:

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του κ. Τζανακόπουλου να συμμαζέψει το χθεσινό φιάσκο του κ. Τσίπρα, αλλά είναι μάλλον πρωτοφανές μια κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα που προκάλεσε η καταστροφική οικονομική πολιτική της.

Τα πράγματα είναι απλά: Αν η κυβέρνηση πιστεύει όντως ότι τα έχει πάει περίφημα στην οικονομία, δεν χρειάζεται καμία παράταση του μνημονίου που μόνη της υπέγραψε και καμία πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Αν αντιθέτως συνειδητοποίησε επιτέλους το νέο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στη χώρα, η λύση είναι μία. Να προκηρύξει εκλογές για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα ανακτήσει με τις επιλογές της και την εμπιστοσύνη των αγορών. Έτσι θα λύσει ο κ. Τζανακόπουλος και τις απορίες του για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που δεν περιλαμβάνει κανένα μνημόνιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα