Βαρουφάκης: Αν συμφωνήσουμε, θα πούμε στο λαό να ψηφίσει ‘ναι’

Βαρουφάκης: Αν συμφωνήσουμε, θα πούμε στο λαό να ψηφίσει ‘ναι’
Extraordinary Eurogroup in Brussels, with extensive discussions for an agreement on the Greek programme, in Brussels. on Feb. 16, 2015 / Eurogroup , 16 , 2015 The Council of the European Unio

Λάβρος κατά Ντάισελμπλουμ, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Τόνισε ότι οι εταίροι ποτέ δεν άκουσαν την Ελλάδα, ωστόσο άφησε ανοικτό παράθυρο, για συμφωνία μέχρι την Τρίτη. Τι είπε για το δημοψήφισμα, αν βρεθεί χρυσή τομή με τους δανειστές

Επίθεση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο υπουργό Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη διακοπή του Eurogroup. O κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την θέληση του ελληνικού λαού.

Δεν μας πρότειναν μια βιώσιμη συμφωνία, ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι η πρόταση των Θεσμών δεν θα πέρναγε από την ελληνική Βουλή. Λίγο μετά τη διακοπή της συνεδρίασης της Ευρωομάδας, η οποία αποφάσισε τη μη επέκταση του προγράμματος πέραν της 30ής Ιουνίου, ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να δεχτεί υφεσιακά μέτρα.

Η απόρριψη της παράτασης προκαλεί μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία της Ευρωομάδας τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συμπλήρωσε επίσης ότι αν υπάρξει συμφωνία και σύγκλιση έως την Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν τη συμφωνία.

Ο Γ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση να μην μετάσχει η Ελλάδα στη συνέχεια της σημερινής εξέλιξης του Eurogroup ήταν του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, ψάχνει τρόπο να βρεθεί λύση μέχρι την Τρίτη και αρνήθηκε να μπει σε σεναριολογία.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι εάν έρθει βελτιωμένη πρόταση από τους θεσμούς η ελληνική κυβέρνηση θα την υποστηρίξει παροτρύνοντας τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της αποδοχής της. Τόνισε δε ότι μόνο εάν είναι μια συμφωνία που στηρίζουν οι πολίτες μπορεί να εξασφαλιστεί η υλοποίησή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα