Βαρουφάκης: Ανεξεταστέα η Εξεταστική, ευτελίζεται ο κοινοβουλευτισμός

Ο Γιάνης Βαρουφάκης
Ο Γιάνης Βαρουφάκης EUROKINISSI

Για γελοιότητες κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

«Ανεξεταστέα» χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, την Εξεταστική Επιτροπή, «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», ενώ έκανε λόγο για ευτελισμό του κοινοβουλευτισμού και κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για γελοιότητες.

«Με αυτή την ανεξεταστέα Εξεταστική ευτελίζεται για άλλη μια φορά η Βουλή. Για άλλη μια φορά διασύρεται ο κοινοβουλευτισμός. Δεκαετίες τώρα οι πολίτες ακούν τις λέξεις "Εξεταστική Επιτροπή", και σκέφτονται άλλη μια συγκάλυψη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής, στην Ολομέλεια της Βουλής.

ADVERTISING

«Εμείς συμμετείχαμε στην Εξεταστική με την προϋπόθεση ότι θα καλέσουμε μάρτυρες τους ίδιους τους ολιγάρχες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση απέρριψαν το αίτημα μας, αρνούμενοι το νόμιμο. Αντ' αυτού επιδόθηκαν σε παρωδία. Μετέτρεψαν την Επιτροπή σε 3ης κατηγορίας "μεσημεριανάδικο" πετυχαίνοντας έτσι να μην πιαστεί στο στόμα κανενός ούτε ένας από τους ολιγάρχες-ιδιοκτήτες. Περί γελοιότητας πρόκειται. Η μεν ΝΔ λέει όλα καλά έγιναν, για δε το ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα είναι οι κυβερνητικές και υπηρεσιακές ευθύνες για τη "λίστα Πέτσα"», υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε:

«Με αυτή την ανεξεταστέα εξεταστική που στόχος ήταν να μην εξετάσει τίποτα, να μην αποκαλύψει τίποτα, η Βουλή των Ελλήνων υποβαθμίζεται κι άλλο σήμερα. Τα πράγματα είναι απλά. Το άλφα και το ωμέγα της ποιότητας των ΜΜΕ είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους και η έλλειψη λογοδοσίας».

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε ακόμα για «fake news που δίνουν και παίρνουν, από το ολιγαρχικό κατεστημένο των ΜΜΕ, με στόχο να αποσιωπηθούν ουσιαστικές ειδήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας».

«Εμείς εστιάζουμε στην ουσία του προβλήματος που είναι το μιντιακό κατεστημένο που ζει με δανεικά της χώρας και κάνουν ό,τι μπορούν να μην υπάρχει δημόσιος διάλογος. Αυτό είναι η ρίζα του προβλήματος και όχι ο τρόπος που δόθηκαν τα χρήματα σε ολιγάρχες. Δηλαδή αν μοιραζόντουσαν διαφορετικά θα ήταν όλα καλά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;» σημείωσε.

«Το μόνο ερώτημα για εμάς είναι ποιος ευθύνεται που αποσιωπούνται ειδήσεις και διαστρεβλώνεται η αλήθεια.

Δεν ήταν είδηση οι σακούλες που είχαν μέσα δανεικά λεφτά και στο βάθος μνημόνια και μοιράζονταν το 2007 για να εξαγοραστούν συνειδήσεις;

Το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται με νέες σακούλες και νέα δανεικά που φορτώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνοντας φιλοδωρήματα στους πολλούς και μεγάλα πακέτα στους λίγους», ανέφερε και κατέληξε:

«Εμείς είπαμε θα συμμετέχουμε στην Εξεταστική αλλά πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε ένα ακόμα φιάσκο για αυτό αποχωρήσαμε. Επειδή χωρίς ενημέρωση δεν υπάρχει καν η ελπίδα της Δημοκρατίας, καλή τη πίστει, συμμετείχαμε. Πολύ γρήγορα φάνηκε το φιάσκο.

Στo ΜέΡΑ25 εστιάζουμε στην ουσία, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ. Όλα τα άλλα περισσεύουν. Αποχωρήσαμε ως οφείλαμε αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε τη διακομματική κοινοβουλευτική ομερτά για τους ολιγάρχες. Σήμερα, διαβάζουμε τα πορίσματά σας και γελάμε».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
SHARE:

24Media Network