Βουλή: Αδυναμία να ελέγξει τα “βαλιτσάκια” συνακροάσεων παραδέχεται η ΑΔΑΕ

Βουλή: Αδυναμία να ελέγξει τα “βαλιτσάκια” συνακροάσεων παραδέχεται η ΑΔΑΕ

Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών παραδέχτηκε ότι ελέγχονται πλημμελώς ακόμη και τα νόμιμα βαλιτσάκια της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ

Την αδυναμία της πολιτείας και των αρμόδιων αρχών να ελέγξουν τη νομιμότητα των συνακροάσεων παραδέχτηκε στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ζαμπίρας.

Ο κ. Ζαμπίρας τόνισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι η ΑΔΑΕ έχει ακούσει πως ιδιώτες χρησιμοποιούν παρανόμως φορητές συσκευές για την παρακολούθηση πολιτών. Σημείωσε, πάντως, ότι η αρχή έχει καταθέσει νομοθετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αλλά δεν έχουν εισακουστεί.

Παραδέχτηκε, όμως, ότι δεν είναι πλήρης ούτε ο έλεγχος που διεξάγεται στα τρία «βαλιτσάκια» τα οποία χρησιμοποιεί η ΕΥΠ, η αντιτρομοκρατική και η ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα αναγνώρισε ότι δεν γίνονται συχνοί έλεγχοι. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι από το 2013 έως το 2017 δεν έγινε ούτε ένας έλεγχος στις κρατικές αρχές για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές παρακολούθησης πολιτών.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version