Βουλή: Δεν πέρασε διάταξη για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Βουλή: Δεν πέρασε διάταξη για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Αιτία οι διαφωνίες βουλευτών όλων των πτερύγων σχετικά με την υποχρέωση των οικοδομικών συνεταιρισμών να υποβάλουν φορολογική ενημερότητα προκειμένου να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους

Την απόσυρση άρθρου που υποχρέωνε τους οικοδομικούς και άλλου τύπου συνεταιρισμούς να προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα προκειμένου να πάρουν 12μηνη παράταση για την εναρμόνιση των καταστατικών τους αποφάσισε η Βουλή στην αρμόδια επιτροπή. 

Το επίμαχο άρθρο συγκέντρωσε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ αλλά και βουλευτών του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξει θετική εισήγηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και έτσι η διάταξη (άρθρο 43) αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου είχε ενσωματωθεί.

Η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε, πάντως, σε συζητήσεις της με δημοσιογράφους ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η διάταξη να επαναδιατυπωθεί και να επανακατατεθεί στη Βουλή. Η διάταξη θα επανέλθει είτε υπό μορφή τροπολογίας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής είτε σε άλλο νομοσχέδιο.

ADVERTISING
SHARE:

24Media Network