Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης πήρε λεφτά τριών μηνών που δεν δικαιούταν

Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης πήρε λεφτά τριών μηνών που δεν δικαιούταν
Γιάννης Βρουτσης. Eurokinissi

Όσα διαδραματίζονταν στο υπουργείο Εργασίας με τον Μένιο Φουρθιώτη περιέγραψε ο Γιάννης Βρούτσης. Ανέφερε οτι ο παρουσιαστής κατάφερε να πάρει χρήματα τριών μηνών χωρίς να τα δικαιούται.

Για τις απειλές του Μένιου Φουρθιώτη σε βάρος του αλλά και σε βάρος υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας και τα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο παρουσιαστής μίλησε στο OPEN ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε “έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα καταχρηστικές συμπεριφρές, προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος και λειτουργησα όπως θα έκανε οποιοσδήποτε υπουργός. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση . Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε αυτά τα γεγονότα”.

“Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που δεν αναφέρω το όνομά του, έγιναν από την εκπομπή του. Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και οδήγησε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του” είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως “όχι μία, αλλά πολλές φορές το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε έρθει στο υπουργείο με πιεστικό τρόπο, με απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε υπαλλήλους, οι οποίοι όμως δεν ενέδωσαν.Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Όταν σε μία χρονική στιγμή τον απέβαλαν αστυνομικοί απο το υπουργείο Εργασίας, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι δέχθηκε βίαιη επίθεση”.

Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε οτι δεν έφυγε από το υπουργείο εξαιτίας του Φουρθιώτη ενώ στο ερώτημα γιατι το υπουργείο δεν πήρε τα χρήματα πίσω, ο πρώην υπουργός παρέπεμψε στη νέα ηγεσία η οποία ασχολείται με τη διαδικασία .

Οσον αφορά στα χρήματα που κατάφερε να εισπράξει ο Μένιος Φουρθιώτης είπε οτι “νομίζω πως πήρε ποσά τριών μηνών και ‘φρενάρισε’ ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε, το ποσό ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ”

Στην ίδια εκπομπή ο Γιάννης Ραγκούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ παραφράζοντας το παλιό σύνθημα “το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία” ανέφερε την -κατα τον ίδιο- νέα του εκδοχή, “ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, ο Λιγνάδης κι ο Φουρθιώτης στην εξουσία”.

Χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την υπόθεση γιατί, όπως είπε, “το Μαξίμου ήξερε τα γεγονότα από τότε που είχαν συμβεί. Δεύτερον, ποιος είναι ο κ. Φουρθιώτης για την κυβέρνηση; Είναι εκείνος που είχε μπει στη λίστα Πέτσα κι όταν έπραξε όσα έπραξε σε βάρος του υπουργείου Εργασίας, φυλασσόταν με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με πλειάδα αστυνομικών. Έχουμε μια εξαιρετικά δύσοσμη κατάσταση που ειναι βέβαιο οτι ξέρει το Μ. Μαξίμου, επι πολλά 24ωρα κράτησε σιωπή και μετά το σάλο έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα