Ξανθός προς ΝΔ: “Καρφάκι δεν σας καίγεται για τους πρόσφυγες, τα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς σας νοιάζουν”

Ξανθός προς ΝΔ: “Καρφάκι δεν σας καίγεται για τους πρόσφυγες, τα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς σας νοιάζουν”
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων με θέμα την Υγεία - Το λόγο έχει ο Ανδρέας Ξανθός Eurokinissi

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Υγείας στην ερώτηση του Ι. Φωτήλα για την υγειονομική κατάσταση στη Μόρια κατηγορώντας τη ΝΔ για "μισαλλόδοξη κι αντιμεταναστευτική ρητορεία".

«Καρφάκι δεν σας καίγεται για την αξιοπρέπεια των προσφύγων, τα ψηφαλάκια της ακροδεξιάς σας νοιάζουν» επισήμανε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός χαρακτηρίζοντας «υποκρισία» την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα για την υγειονομική κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου. Ο Ι. Φωτήλας κατήγγειλε ρουσφετολογικές προσλήψεις για την υγειονομική κάλυψη του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αν. Ξανθού που τον κατηγόρησε ότι «προσβάλλει την αξιοπρέπεια» των ανθρώπων που εργάζονται εκεί.

Ο Αν. Ξανθός κατηγόρησε τη ΝΔ για «μισαλλόδοξη κι αντιμεταναστευτική ρητορεία» και γιατί επιμένει να χρησιμοποιεί τον όρο «λαθρομετανάστες», καθώς και να «πυροδοτεί» ξενοφοβικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο Αν. Ξανθός τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί «κανένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας εξαιτίας του προσφυγικού», λόγω των προσπαθειών που έχουν γίνει και στο ζήτημα του εμβολιασμού και στο ζήτημα της επιδημολογικής επιτήρησης. «Τρία χρόνια ακούμε ότι θα ενεργοποιηθεί η υγειονομική βόμβα κι ακόμα περιμένουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αν. Ξανθός.

Ο Αν. Ξανθός αποδέχθηκε την βασιμότητα της κριτικής που ασκείται για τις συνθήκες ζωής στη Μόρια λόγω του υπερπληθυσμού, τόνισε όμως ότι έχουν ήδη απομακρυνθεί 3.000 άτομα προς την ενδοχώρα, ενώ στη Μόρια υπηρετεί προσωπικό 33 υγειονομικών που ενισχύθηκε και με ακόμα δύο στρατιωτικούς γιατρούς. Ο Αν. Ξανθός υπενθύμισε ότι οι προσφυγικές ροές έχουν αυξηθεί κατά 24% σε σχέση με το 2017.

Ο Ι. Φωτήλας από την μεριά του κατήγγειλε ότι αδερφή εν ενεργεία υπουργού τοποθετήθηκε ως υγειονομικός στη Μόρια, αλλά δεν πήγε ποτέ εκεί και με το τέλος της σύμβασής της διορίστηκε σύμβουλος του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες της σε εξωτερικούς παράγοντες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα