Ξεκίνησε τις βολιδοσκοπήσεις για τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας AP

Στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι αλλαγές στην κυβέρνηση. Εισηγήσεις και για σαρωτικές κινήσεις. Μένει -και μάλιστα σε κορυφαία θέση- ο Πάνος Σκουρλέτης

Τις βολιδοσκοπήσεις για έναν -προαναγγελθέντα- ανασχηματισμό ξεκίνησε με κορυφαίους υπουργούς και στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που δέχεται εισηγήσεις ακόμα και για σαρωτικές αλλαγές, αναμένεται να πραγματοποιήσει τον ανασχηματισμό το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο ανασχηματισμός, όπως έχει αποκαλύψει το news24/7, δεν θα χαρακτηρίζεται μόνο από την απόδοση των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, αλλά θα συνδέεται κυρίως με τη μεταμνημονιακή εποχή και θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.

ADVERTISING

Ο πρωθυπουργός συζητά με τους κορυφαίους υπουργούς, με σημαίνοντα κομματικά στελέχη και με τους στενούς του συνεργάτες τη δομή της κυβέρνησης και κυρίως τα χαρακτηριστικά των αλλαγών που πρέπει να πραγματοποιήσει και των μηνυμάτων που θα αποστείλει μέσω του νέου υπουργικού συμβουλίου, ενώ δεν μπαίνει σε συζητήσεις για πρόσωπα.

Η ανάθεση πάντως των αρμοδιοτήτων του Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη μαρτυρά ότι ο υπουργός Εσωτερικών θα παραμείνει στην κυβέρνηση, είτε στη θέση που κατέχει σήμερα, είτε σε άλλη κορυφαία θέση.

SHARE:

24Media Network