Υποκλοπές: Νέα πυρά Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης

Υποκλοπές: Νέα πυρά Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης
Ευάγγελος Βενιζέλος Dimitris Kapantais / SOOC

Απόλυτος στη σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και σε δεύτερη τοποθέτησή του. Ανοίγει νέο "μέτωπο" με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Μετά την χθεσινή τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία εναντιώθηκε των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέρχεται με άρθρο του στο Protagon.

Η εν λόγω σκληρή τοποθέτηση ήρθε μετά από άρθρο του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στο ίδιο μέσο, στο οποίο απαντούσε στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου περί “μεγάλων διαστάσεων σφάλμα” για τη “νόμιμη” παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο υπουργός στο άρθρο του παρέθεσε μια σειρά διατάξεων, βάσει των οποίων χαρακτηρίζεται νόμιμη η άρση του απόρρητου των επικοινωνιών “χωρίς να διαλαμβάνει καμία απολύτως εξαίρεση για οποιαδήποτε κατηγορία πολιτών”.

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου της νόμιμης άρσης απορρήτου, χωρίς “πολιτικούς συμψηφισμούς και προκρούστεια θεώρηση του Συντάγματος“.

Σκληρή ανταπάντηση Βενιζέλου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην παρέμβαση του εκλεκτού -όπως ο ίδιος αναφέρει- φίλου του, με τον πρώην υπουργό να επιμένει σθεναρά στα σφάλματα της κυβέρνησης.

Επικαλούμενος τη λογική του κ. Γεραπετρίτη, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει για τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ότι “με την έγκριση της εισαγγελέως κυρίας Βλάχου θα μπορούσε να παρακολουθεί «νομίμως» όλο το πολιτικό, δικαστικό και επικοινωνιακό σύστημα της χώρας”.

Εν συνεχεία, αποτυπώνει το -εύλογο- ερώτημα, γιατί εφόσον οι παρακολουθήσεις είναι “νόμιμες”, ο Πρωθυπουργός όπως τόνισε στο διάγγελμά του, δεν θα το επέτρεπε, αν φυσικά το γνώριζε;

Χαρακτηρίζει “μείζον ατόπημα” το κυβερνητικό αφήγημα επί του ζητήματος και “βαριά προσβολή του Συντάγματος”, τονίζοντας την ανάγκη “ειλικρινούς, θαρραλέας και ριζικής αντιμετώπισης” της κατάστασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα