Είδαμε το “Fatale” στο Netflix με την Χίλαρι Σουάνκ – 3 λόγοι για να το αποφύγετε, όπως ο διάολος το λιβάνι

Είδαμε το “Fatale” στο Netflix με την Χίλαρι Σουάνκ – 3 λόγοι για να το αποφύγετε, όπως ο διάολος το λιβάνι
netflix

Είδαμε την ταινία "Fatale " στο Netflix στην οποία πρωταγωνιστεί η δις βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνείας, Χίλαρι Σουάνκ και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το “Fatale” ποζάρει εδώ και αρκετές ημέρες στην πρώτη δεκάδα των ταινιών του Netflix και έχει ένα πολύ ισχυρό ατού. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η δις βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνείας, Χίλαρι Σουάνκ. Δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχάσει τις ερμηνείες της στο Boys Don’t Cry και αργότερα στο Million Dollar Baby κι ακόμη πιο δύσκολα μπορεί να πιστέψει πως αυτή η ηθοποιός θα επέλεγε να πρωταγωνιστήσει σε μία ταινία πολύ κάτω του μετρίου που μόνο αμήχανο γέλιο προκαλεί.

Εδώ, αυτό που συμβαίνει στο Λας Βέγκας δε “μένει” στο Λας Βέγκας

Ένα one night stand στο Λας Βέγκας μετατρέπεται σε εφιάλτη για έναν παντρεμένο, επιτυχημένο αθλητικό ατζέντη, καθώς η όμορφη γυναίκα με την οποία κοιμήθηκε φέρνει το χάος στη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα ο Ντέρικ Τάιλερ, πρώην αστέρας του κολεγίου μπάσκετ και τώρα επιτυχημένος ατζέντης αθλητών προσπαθεί να ισορροπήσει τα της συζυγικής του ζωής και να τα “βρει” με τη γυναίκα του, η οποία πιστεύει πως τον απατά. Μία βραδιά στο Λας Βέγκας παρασύρεται και κοιμάται με μία όμορφη γυναίκα, τη Βαλερί, η οποία και “κολλά” στη ζωή του και την αναστατώνει.

Και εδώ είναι που ξεκινά η σκηνοθετική και σεναριακή παράνοια που κάνει την ταινία καταλήγει μία τραγική παρωδία της πάλαι ποτέ κλασικής “Ολέθριας Σχέσης”.

3 λόγοι που η ταινία κατέληξε παρωδία

netflix


Η μία ασυναρτησία μετά την άλλη…

Η ασυνάρτητη πλοκή της που διαρκώς διανθίζεται με μεγαλύτερες ακρότητες και δίνει την εντύπωση πως αυτός που έγραφε το σενάριο – ο David Loughery δηλαδή- ήθελε απλώς να σε βγάλει έξω από τα ρούχα σου. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως όλοι οι -εξοργιστικά επιφανειακοί- χαρακτήρες της ταινίας είναι είτε τρελοί είτε μοιχοί είτε δολοφόνοι, ή όλα τα παραπάνω μαζί. Λείπει η λεκτική γροθιά ενός έντονου φιλμ νουάρ και το μόνο που μένει είναι τα κλισέ βλέμματα πάθους και μίσους των πρωταγωνιστών.

Η σκηνοθετική της δηθενιά

Η σκηνοθετική ματιά του Ντίον Τέιλορ είναι πραγματικά αψυχολόγητη, καθώς θεώρησε πως στην ταινία είναι αρκετό απλώς να ζουμάρεις στη Χίλαρι Σουάνκ και στον γοητευτικό Μάικλ Ίλι και εν συνεχεία αυτά τα ζουμαρίσματα να τα διανθίσεις με φτηνές σκηνές κυνηγητού και άνευρου σεξ. Σε κανένα σημείο δε δημιουργείται αγωνία για τη συνέχεια και πουθενά η ταινία δεν εκπληρώνει ούτε καν την “υπόσχεσή” της να αποτελέσει μία ένοχη απόλαυση. Τουναντίον, είναι μία ασύλληπτα βαρετή ταινία πασπαλισμένη με μπόλικη χρυσόσκονη, με πολυτελή σπίτια, ρούχα και γρήγορα αυτοκίνητα που όσο περνάει η ώρα καταφέρνει απλώς να απογειώσει την ανοησία της.

Οι ερμηνείες

Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών -και κυρίως των δύο πρωταγωνιστών- σε κάνουν πραγματικά να απορείς για το πόσο κακές μπορεί να είναι. Ένας θεός ξέρει γιατί η Χίλαρι Σουάνκ δέχτηκε να εκτεθεί τόσο πολύ και να παίξει τόσο μονότονα και άνευρα. Στο ίδιο -ίσως και χειρότερο- μήκος κύματος κινείται και η γλυκανάλατη ερμηνεία του Μάικλ Ίλι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα