Κάλπες τον Οκτώβριο: Ώρα να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ταινία μικρού μήκους

Κάλπες τον Οκτώβριο: Ώρα να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ταινία μικρού μήκους

Μεταξύ 7 και 10 Οκτωβρίου διεξάγεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες έξι πόλεις το φετινό διεθνές φεστιβάλ "μ" με ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.

Βλέπετε σινεμά; Έχετε άποψη γι’ αυτά που βλέπετε στο σινεμά; Ώρα να την εκφράσετε με αφορμή την φετινή συγκομιδή ταινιών μικρού μήκους του 11ου International Micro μ Festival (IMμF 2021). Το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ, που διεξάγεται ταυτόχρονα σε επιλεγμένες πόλεις, επιστρέφει με υγειονομική ασφάλεια στις αίθουσες για να συναντήσει το κοινό του από τις 7 ως τις 10 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 18:00 θα διεξαχθεί σε οκτώ ελληνικές πόλεις και την γαλλική πρωτεύουσα, η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2021 με ταυτόχρονη μετάδοση των 15 ταινιών μικρού μήκους που μετέχουν στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα, ενώ θα ακολουθήσει η «ζωντανή» ψηφοφορία του κοινού.

Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τις προβολές είναι: Αθήνα, CineΤριανόν (Κοδριγκτώνος 21)/ Θεσσαλονίκη Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά)/ Ρόδος, Δημοτικό Θέατρο Ρόδου (Ιερού Λόχου 4)/ Βέροια, Κινηματογράφος Σταρ (Μητροπόλεως 57)/ Ξάνθη, Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ. (Αντίκα 7)/ Πάτρα, Κινηματογράφος Πάνθεον (Λεωφ. Γούναρη 34)/ Πτολεμαΐδα, Πνευματικό Κέντρο (Περγάμου 62-66)/ Ρέθυμνο, Σημείο (Πατριάρχου Αθηναγόρα 17)/ Παρίσι, Centre Culturel Irlandais (5 rue des Irlandais 75005).

Τα βραβεία

Οι νικητές του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος θα μοιραστούν βραβεία συνολικής αξίας άνω των 4.000€. Ειδικότερα, ο/ η δημιουργός της ταινίας που θα ψηφιστεί ως Αγαπημένη Ταινία του IMμF 2021 θα λάβει 1.000 € από την διοργανώτρια αρχή, καθώς και δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες post production για την επόμενη παραγωγή του/ της αξίας 1.000€ από την εταιρεία RGB Studios. Η Β’ Αγαπημένη Ταινία θα βραβευτεί με ένα kit mirrorless φωτογραφικής μηχανής Nikon Z 50 + 16-50mm VR (προσφορά Δ.& Ι.Δαμκαλίδης Α.Ε.), ενώ η Γ’ Αγαπημένη Ταινία, υπηρεσίες για DCP mastering αξίας 500€ (προσφορά Videopress).

Σπουδαστικό Τμήμα

Από την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του το 2011, το IMμF έθεσε ως στόχο την ενθάρρυνση νέων κινηματογραφιστών στην συνέχιση της δημιουργικής τους πορείας. Εξού και τα βραβεία του πάντα αποσκοπούσαν στην διευκόλυνση και βελτίωση των συνθηκών παραγωγής στις μελλοντικές δουλειές των κινηματογραφιστών που διακρίνονται στην ψηφοφορία του κοινού.

Με την συμπλήρωση δέκα χρόνων παρουσίας, το φεστιβάλ εντάσσει στις δράσεις του μια νέα ενότητα που εστιάζει στην νέα γενιά Ελλήνων κινηματογραφιστών. Ο λόγος, για το Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα, στο πλαίσιο του οποίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει την Αγαπημένη Σπουδαστική Ταινία του IMμF2021. Ο δε νικητής θα κερδίσει δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες post production αξίας 500€ από τα RGB Studios για την επόμενη ταινία του. Τα φιλμάκια που θα διαγωνιστούν σε αυτό το τμήμα είναι:

  • «A Hard Day’s Night» του Μανώλη Κλωνάρη (6’)
  • «Blue to Rent» της Κατερίνας Μαρίας Τσουκαλά (10’)
  • «Cyber-ex» της Αντιγόνης Μπιτσικώκου (11’)
  • «Small Talk With The Bad Man» των Νίκου Κολιούκου και Μένης Τσιλιανίδου (15’)
  • «Ελαστικός κύκλος» του Σπύρου Μαυραγάνη (18’)
  • «Εποχή κυνηγιού» του Δημήτρη Θεοχαρίδη (19’ 30’’)
  • «Κορνίζες» του Αλέξανδρου Λαγκαδινού (6’)
  • «Ο δικός μου προσωπικός Λίβανος» του Θοδωρή Παναγόπουλου (16’)
  • «Πικρό γάλα» των Αλκιβιάδη Παπαδόπουλου και Κατερίνας Αδαμίδου (22’30’’)
  • «Το ραδιοφωνάκι» του Ορέστη Ρούσκα (8’)

Οι ταινίες του Σπουδαστικού Τμήματος θα προβληθούν στην Αθήνα στις 8 Οκτωβρίου στο Cine Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21), στην Θεσσαλονίκη στις 7 Οκτωβρίου στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά), και στην Ξάνθη στις 8 Οκτωβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ. (Αντίκα 7).


Διεθνές Τμήμα

Το καθιερωμένο πλέον Διεθνές Τμήμα του Microμ, που έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλές, επιστρέφει στην κινηματογραφική αίθουσα φιλοξενώντας ταινίες μικρού μήκους που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για 10 ταινίες από την ανεξάρτητη ευρωπαϊκή παραγωγή, παραγωγής 2020-’21, οι οποίες έχουν ήδη διακριθεί σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν:

  • «AGirls» (Κύπρος), του Αντώνη Πέτορυ (10′)
  • «Hagar» (Ισραήλ), των Άλμα Χέμο και Σάουλι Μελαέντ (19′)
  • «Fibonacci» (Τσεχία), του Βιτεσλάβ Χόβανετς (8′ 30”)
  • «Summer Time» (Γαλλία), της Αντρά Τεβί (15′)
  • «Angel» (Ρωσία), του Αλιεξάντρ Πετρόφ (15′)
  • «J’arrive» (Γαλλία), του Μπερτράν Μπασέ (15′)
  • «Garland» (Ρωσία), του Νικίτα Αντρίενκο (12′)
  • «Queen» (Νορβηγία), της Μαρί Έρσταβικ (19′)
  • «First-Time Sex Rules» (Ρωσία), της Πολίνα Κοντράτιεβα (13′)
  • «Klingert’s Diving Suit» (Πολωνία), του Αρτούρ Βερζικόφσκι (20′)

Οι ταινίες του Διεθνούς Τμήματος θα προβληθούν στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου στο Cine Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21), στην Θεσσαλονίκη στις 7 Οκτωβρίου στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά), και στην Ξάνθη στις 10 Οκτωβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ. (Αντίκα 7)

► Πληροφορίες για τις ώρες έναρξης και τιμές εισιτηρίων εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα