Όσκαρ 2021: Στην Γιου-Τζουνγκ Γιουν το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου και του καλύτερου λόγου της βραδιάς

Όσκαρ 2021: Στην Γιου-Τζουνγκ Γιουν το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου και του καλύτερου λόγου της βραδιάς
Η Yuh-Jung Youn στα Όσκαρ 2021 2021 @ Chris Pizzello, / Associated Press

Η Γιου-Τζουνγκ Γιουν ήταν η πρώτη νοτιοκορεάτισα ηθοποιός που προτάθηκε για Όσκαρ. Απέσπασε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Minari". Η αναφορά στον Μπραντ Πιτ.

Η Γιου-Τζουνγκ Γιουν (Yuh-Jung Youn) απέσπασε κατά την 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία “Minari”.

Η Ακαδημία φαίνεται να την έχει λατρέψει, κέρδισε SAG και BAFTA και ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά και η καλύτερη ευκαιρία να τιμηθεί μια από τις ταινίες της χρονιάς.

Η Γιουν ήταν η πρώτη νοτιοκορεάτισα ηθοποιός που προτάθηκε για Όσκαρ, και ειδικά μάλιστα μια χρονιά μετά το “Parasite”, όταν η ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο θριάμβευσε κερδίζοντας 4 Όσκαρ αλλά δίχως κανένας ηθοποιός του καστ να προτείνεται στις ερμηνευτικές κατηγορίες- κάτι για το οποίο η Ακαδημία κατακρίθηκε έντονα.

Ο απόλυτα γοητευτικός ευχαριστήριος λόγος της Γιου-Γιανγκ Γιουν

Εντελώς ταπεινή και πηγαία, χαιρέτησε τον Μπραντ Πιτ (που τον πήρε και αγκαζέ μετά πηγαίνοντας προς τα παρασκήνια), αφιέρωσε το βραβείο στον πρώτο της σκηνοθέτη, είπε στα παιδιά της δείχνοντας το Όσκαρ πως “αυτό είναι το αποτέλεσμα επειδή η μαμά δούλεψε σκληρά” και είπε στις συνυποψήφιές της πως είναι απλά πιο τυχερή από αυτές. “Πώς γίνεται να κερδίσω την Γκλεν Κλόουζ;”

Είναι η πρώτη φορά που ηθοποιός από τη Νότια Κορέα κερδίζει ερμηνευτικό Όσκαρ.

Όσκαρ 2021: Υποψηφιότητες για Β’ Γυναικείου Ρόλου

Μαρία Μπακάλοβα – Borat Subsequent Moviefilm

Γκλεν Κλόουζ – Hillbilly Elegy

Ολίβια Κόλμαν- The Father

Αμάντα Σέϊφριντ – Mank

Γιου-Τζουνγκ Γιουν – Minari

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα