Ράμι Μάλεκ: Από γιος μεταναστών, σε νέο “it boy” του Χόλιγουντ με Όσκαρ στο χέρι

Ράμι Μάλεκ: Από γιος μεταναστών, σε νέο “it boy” του Χόλιγουντ με Όσκαρ στο χέρι
Ράμι Μάλεκ Chris Pizzello/Invision/AP

Τι κι αν έφαγε μια επική τούμπα από σκηνής, μόλις παρέλαβε το βραβείο του; Ο Ράμι Μάλεκ υποδυόμενος τον Φρέντι Μέρκιουρι έγραψε τη δική του κινηματογραφική ιστορία, θέτοντας τις βάσεις για μια υπέροχη συνέχεια στην καριέρα του.

“Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, Αμερικανός πρώτης γενιάς. Και μέρος της ιστορίας μου γράφεται αυτή τη στιγμή. Και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων σε κάθε έναν από εσάς και σε όσους πίστεψαν σε μένα”. Με τα λόγια αυτά, ο Ράμι Μάλεκ ευχαρίστησε τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου που κέρδισε για την ερμηνεία του ως Φρέντι Μέρκιουρι στην ταινία “Bohemian Rhapsody”.

Όταν ανακοινώθηκε αρχικά ότι θα υποδυθεί τον θρυλικό frontman των Queen στην πολύπαθη (όπως αποδείχθηκε στην πορεία) ταινία με θέμα τη ζωή του, οι πρώτες αντιδράσεις των φαν ήταν μάλλον χλιαρές. Και δεν ήταν παρά μετά την προβολή των πρώτων trailer που οι περισσότεροι έπαψαν πια να αμφισβητούν το αν ο Μάλεκ μπορεί να υποδυθεί τον Μέρκιουρι. Γιατί ο Μάλεκ, δεν έμοιαζε στον Μέρκιουρι, ΉΤΑΝ ο Μέρκιουρι.

Και παρά τη χλιαρή, έως και… ψυχρή, υποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς κινηματογράφου, το κοινό την αγκάλιασε και την αγάπησε όσο λίγες φέτος. Ναι μεν, από την μία πλευρά ήταν τα αξεπέραστα τραγούδια των Queen και η ζωή ενός ινδάλματος που αγαπήθηκε όσο λίγοι άνθρωποι, από την άλλη όμως, η ερμηνεία του Μάλεκ ήταν αυτή που έδωσε “ψυχή” στην ταινία. Και μέχρι να κρατήσει στο χέρι του το χρυσό αγαλματίδιο, ο Μάλεκ είχε σηκώσει φέτος όλα τα άλλα κινηματογραφικά βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφιος, μένοντας ως το τέλος το ακλόνητο φαβορί.


Γεννημένος στο Λος Άντζελες στις 12 Μαΐου του 1981 από Αιγύπτιους μετανάστες, σπούδασε υποκριτική στο πανεπιστήμιο του Έβανσβιλ στην Ιντιάνα. Για χρόνια περιορίστηκε σε έκτακτες συμμετοχές και μικρά ρολάκια σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Η αλήθεια είναι ότι τις ερμηνείες του στα “The war at home”, “Gilmore Girls”, “Medium”, “Night at the Museum”, “Twilight Saga: Breaking Down Part 2” μάλλον δεν τις θυμάται κανείς…

Όλα αυτά, μέχρι το 2015. Οπότε και κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά φαινόμενο “Mr Robot”. Στη σειρά, που κινείται ανάμεσα στο δράμα και το θρίλερ, υποδύεται έναν τεχνικό ασφαλείας που πάσχει από αγχώδη διαταραχή, κατάθλιψη, παράνοια και παραισθήσεις. Αυτό ήταν και το “εισιτήριο” που τον έβαλε οριστικά στο χάρτη του Χόλιγουντ. Η σειρά θα ολοκληρωθεί φέτος, με τα 12 επεισόδια της 4ης σεζόν που θα είναι και η τελευταία της.

Η αναγνώριση της ερμηνείας του στο Bohemian Rhapsody είναι πράγματι το σημείο καμπής που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του. Το να υποδυθείς μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες μορφές της pop κουλτούρας, που παραμένει “ζωντανή” ακόμη και σχεδόν 30 χρόνια μετά το θάνατό του, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Μάλεκ αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στο να γίνει ο Φρέντι Μέρκιουρι στην μεγάλη οθόνη.

Και τα κατάφερε περίφημα! Η τελική σκηνή με το Live Aid του 1985 είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το αυθεντικό αρχειακό υλικό από την συμμετοχή των Queen στην ιστορική φιλανθρωπική συναυλία. Ενώ ο ίδιος ο Μπράιαν Μέι παραδέχθηκε ότι ο Μάλεκ είχε μπει τόσο έντονα στο “πετσί” του ρόλου, που ο ίδιος ξεχνούσε ότι έχει απέναντι του ένα νέο ηθοποιό και ένιωθε να βρίσκεται και πάλι παρέα με τον Φρέντι Μέρκιουρι.

Ο Ράμι Μάλεκ με την Λούσι Μπόιντον στα Όσκαρ Richard Shotwell/Invision/AP

Την προσωπική ζωή του την προφυλάσσει όσο περισσότερο μπορεί από τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ αποστρέφεται τα social media. Ψάχνοντας πράγματα για αυτόν στο Ίντερνετ, δύσκολα μπορεί κανείς να βρει κάτι που να μην έχει σχέση με την καριέρα του. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια είναι η σχέση του με τη Lucy Boynton που γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας και η φημολογούμενη πρόθεσή του να μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο.

Η τούμπα μετά το Όσκαρ

Αφού παρέλαβε το βραβείο του στην 91η απονομή, ο Μάλεκ είχε ένα μικρό ατύχημα, αφού παραπάτησε, έφυγε από τη σκηνή και… προσγειώθηκε στο κοινό. Στο πλευρό του έσπευσε αμέσως ιατρικό προσωπικό και υπεύθυνοι ασφαλείας της τελετής, διαπιστώνοντας ότι ο νεαρός ηθοποιός είναι καλά στην υγεία του και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ο ίδιος έδειξε αποφασισμένος να μη χάσει το κέφι του και συνέχισε απτόητος να δείχνει το ενθουσιασμό του για αυτό που του συμβαίνει, αστειευόμενος με την μικρή περιπέτειά του.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα