Στριμάρουν τώρα: Η αριστουργηματική “Μικρή Μαμά” και πολύ σινεμά τρόμου

Στριμάρουν τώρα: Η αριστουργηματική “Μικρή Μαμά” και πολύ σινεμά τρόμου

Σινεμά από το σπίτι, κάθε εβδομάδα. Οι τοπ επιλογές, διαλεγμένες κάθε εβδομάδα από το NEWS 24/7.

Πολλές οι streaming επιλογές στο ελληνικό ίντερνετ, γι’αυτό κι εμείς διαλέγουμε κάθε εβδομάδα τους τοπ τίτλους που αξίζει να δοκιμάσεις. Σήμερα έχουμε μπόλικο σινεμά τρόμου για τους φανς του είδους, μια σπουδαία γαλλική ταινία του 2021 από τη σκηνοθέτη του “Πορτρέτου Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται” και μια σινεφίλ επιλογή από τον σκηνοθέτη του “Αμαντέους” και της “Φωλιάς του Κούκου”.

***

Μικρή Μαμά

Η ταινία που βρέθηκε στη 2η θέση των κορυφαίων ταινιών του 2021 στο News24/7.

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν.

Δυο χρόνια μετά “Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται” (Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών), η σπουδαία Γαλλίδα δημιουργός Σελίν Σιαμά επιστρέφει με μία υπέροχη ταινία για όλη την οικογένεια, και μας ταξιδεύει στην δική της παιδική ηλικία, με ένα ύμνο στην φαντασία και στην παιδική φιλία, με θέμα την αγάπη και τις πληγές που επουλώνονται.

Στριμάρει: Viva

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Πώς η Σελίν Σιαμά έφτιαξε ένα διαχρονικό παραμύθι

Οι Έρωτες Μιας Ξανθιάς

Μια από τις πρώιμες, σημαντικές δουλειές του μετέπειτα πολυβραβευμένου δημιουργού Μίλος Φόρμαν (“Αμαντέους”, “Η Φωλιά του Κούκου”), η οποία προτάθηκε για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσου φιλμ και αποτελεί καθοριστικό φιλμ για το τσεχοσλοβάκικο νέο κύμα. Πρόκειται για ιστορία ενηλικίωσης για μια νεαρή εργάτρια που διατηρεί σχέση με έναν καλλιτέχνη που κάποια στιγμή εξαφανίζεται. Εκείνη αποφασίζει να τον αναζητήσει και ταξιδεύει στην Πράγα, όπου έρχεται σε σύγκρουση με ήθη και προκαταλήψεις.

Η ταινία στριμάρει για 48 ώρες, από την Παρασκευή έως και τα μεσάνυχτα της νύχτας του Σαββάτου.

Στριμάρει: DA Films (έως 24.00 το βράδυ Σαββάτου 19/2 – προς Κυριακή)

The Texas Chainsaw Massacre

Στο πρώτο τρομο-entry της εβδομάδας, το Netflix παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του γνωστού μύθου του Leatherface, με ένα καστ που συμπεριλαμβάνει την Έλσι Φίσερ του “Eighth Grade”. Σε αυτό το σίκουελ, ένα μάτσο influencers επιχειρούν να ζωντανέψουν ξανά μια πόλη-φάντασμα του Τέξας μέχρι που έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Leatherface, έναν θρυλικό δολοφόνο που φορά μια μάσκα από ανθρώπινο δέρμα. «Προσπάθησε να κάνεις τίποτα και θα γίνεις cancel φίλε» είναι μια από τις ατάκες που ακούγονται. Αν αυτό σας ακούγεται ελκυστικό, τότε καλή δύναμη.

Στριμάρει: Netflix

Martyrs

Το κορυφαίο δείγμα του γαλλικού ακραίου τρόμου των ‘00s προβάλλεται στο πλαίσιο του Χόρρορ αφιερώματος του Cinobo, με ταινίες από όλες τις δεκαετίες και τις τάσεις του είδους. Στους “Μάρτυρες” η Άννα πέφτει θύμα απαγωγής και μένει αιχμάλωτη σε ένα υπόγειο πάνω από έναν χρόνο, αλλά κατορθώνει να ξεφύγει. 15 χρόνια αργότερα, αποφασίζει να εκδικηθεί αυτούς που την απήγαγαν.

Μια ταινία-διαρκές σοκ, χωρισμένη ουσιαστικά σε δύο μέρη και διαφοροποιημένη από την αμερικανική αντίληψη του torture porn, προκαλεί τα όρια του θεατή, ακόμη και του καλά εκπαιδευμένου στο είδος του horror.

Στριμάρει: Cinobo

ΛΙΣΤΑ: Το “Martyrs” η #2 καλύτερη ταινία τρόμου του 21ου αιώνα

Ο Άγγελος

Μπουένος Άιρες, 1971. O Καρλίτο είναι ένας νεαρός που μοιάζει με αστέρα του σινεμά: γλυκό πρόσωπο, ξανθές μπούκλες και απαράμιλλο στυλ. Από μικρός ζήλευε τα πράγματα που είχαν οι άλλοι, στην εφηβεία του όμως φανερώνει την πραγματική του φύση: γίνεται κλέφτης. Όταν συναντά στο σχολείο του τον Ραμόν, ο Καρλίτο γοητεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι παρανομίας, έρωτα και καταστροφής, όπου οι δολοφονίες μοιάζουν σα φυσική κατάληξη της πορείας του. Όταν συλληφθεί, η αγγελική του μορφή τραβά την προσοχή του τύπου και της κοινής γνώμης και το προσωνύμιο που του δίνεται είναι «Άγγελος του Θανάτου». Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών.

Στριμάρει: ERTflix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα