Βραδιές κουβανέζικου σινεμά στη Νέα Σμύρνη

Βραδιές κουβανέζικου σινεμά στη Νέα Σμύρνη

Δεκαήμερο Αφιέρωμα στον Κουβανέζικο Κινηματογράφο από τις 10 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πιστός στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει το Open Air Cinema Fesitval, με ένα μοναδικό Αφιέρωμα στον Κουβανέζικο Κινηματογράφο.

Τη δεκαετία του ’60 άρχισε να εδραιώνεται ο Κουβανέζικος κινηματογράφος, καθορίζοντας τα αισθητικά και θεματικά του όρια, με όχημα την πολιτιστική του ταυτότητα. Μέχρι τότε είχε να επιδείξει ταινίες φτωχής καλλιτεχνικής αξίας, οι οποίες αναφέρονται συχνά ως “προεπαναστατικές”, θέτοντας ένα χρονικό όριο, πριν και μετά την άνθησή του.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «στο αφιέρωμα θα προβληθούν 10 ταινίες από τη χρυσή δεκαετία του Κουβανέζικου κινηματογράφου και κάποιες πιο σύγχρονες, σε μία προσπάθεια μύησης του κοινού σε έναν πιο ιδιαίτερο και όχι τόσο εμπορικό κινηματογράφο. Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, διατηρούμε την ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσοι αγαπούν τον κινηματογρφάφο να απολαύσουν δωρεάν δέκα ενδιαφέρουσες ταινίες.»

Ενδεικτικοί τίτλοι του προγράμματος: «Είμαι η Κούβα» του Μιχαήλ Καλατόζοφ, «Οι Δώδεκα Καρέκλες» του Τομά Γκουτιέρεζ Αλέα, «Clandestinos» του Φερνάντο Πέρεζ, το «Πορτρέτο της Τερέσα» του Πάστορ Βέγκα.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Ιωσηφόγλειο Μέγαρο (Συγγρού 221), σε ένα ιδιαίτερο σινεμά που δημιουργήθηκε ειδικά για τους σινεφίλ της πόλης μας. Δέκα δυνατές ταινίες της χρυσής δεκαετίας του κουβανέζικου κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο από τις 10 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Το Αφιέρωμα γίνεται στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών που παράλληλα με το Open Air Cinema Festival έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας, μετατρέποντας τη Νέα Σμύρνη σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 80000 επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπως και στις εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών θα εφρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινού από τον COVID.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού https://www.facebook.com/culturens και στα τηλέφωνα: 213 2025922 και -924 email: [email protected]

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα