Έφοδος της αστυνομίας στο θέατρο Ολύμπια: Εκκένωση της κατάληψης – 10 συλλήψεις

Έφοδος της αστυνομίας στο θέατρο Ολύμπια: Εκκένωση της κατάληψης – 10 συλλήψεις
Eurokinissi

Επιχείρηση εκκένωσης στο κτίριο που στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" και το οποίο τελούσε υπό κατάληψη τις τελευταίες ημέρες πραγματοποίησε η αστυνομία.

Έφοδο για την εκκένωση του κτιρίου που στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”, επί της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η αστυνομία, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το κτίριο προσήχθησαν 10 άτομα (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες) στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τα οποία και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Το κτίριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από τον Συντονισμό εργαζομένων και σπουδαστών στο χώρο του χορού, αποδόθηκε στον υπεύθυνο.

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Συντονισμός

“Η κατάληψη Ολύμπια – συντονισμός εργαζομένων και σπουδαστών στο χώρο του χορού στηρίζει την μετατροπή της μορφής του αγώνα όπως ανακοινώθηκε την 19η Μαρτίου από τις 4 καταλήψεις σπουδαστικών συλλόγων: ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου, ΚΘΒΕ και ΚΣΟΤ. Επί 3 μήνες οι καταλήψεις αυτές αποτέλεσαν πρωτοφανείς εστίες ζύμωσης ενάντια στην διαχρονική απαξίωση και υποβάθμιση των σπουδών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ανθρώπων του πολιτισμού.

Ο αγώνας αυτός στάθηκε το έναυσμα και πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία δεκάδων ακόμα καταλήψεων μαζικοποιώντας τον αγώνα διεκδίκησης και δημιουργώντας ένα ενιαίο καλλιτεχνικό μέτωπο. Η στάση της κυβέρνησης μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να παραμένει ανάλγητα απαθής και εξοργιστικά αδιάφορη όχι μόνο απέναντι στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και σε κάθε μορφή κοινωνικής αντίστασης που τις τελευταίες μέρες ενώνει τη φωνή της στο δρόμο ενάντια στην αποποίηση ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, του ογκολογικού Παίδων και εν γένει των κρατικών δομών και ενάντια στην υποβάθμιση του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης και της Υγείας.

Αναγνωρίζοντας την πολυμορφικότητα του αγώνα είμαστε βέβαιοι πως ο παλμός που δημιουργήσαμε μαζί τόσο καιρό δεν θα χαθεί. Για πρώτη φορά σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος βρίσκεται συσπειρωμένος μέσα σε κατειλημμένα θέατρα και σχολές αλλά και στους δρόμους, συλλογικοποιώντας την οργή, αρθρώνοντας λόγο και παλεύοντας ενάντια στη στοχευμένη εξαθλίωση των ζωών μας. Η δύναμη μας βρίσκεται στη συσπείρωση και τη μαζικότητα, η οποία όχι μόνο δεν απειλείται από το άνοιγμα των κατειλημμένων καλλιτεχνικών σχολών αλλά αντίθετα θα ενισχυθεί μέσα στα ενεργά κέντρα αγώνα, εγκολπώνοντας το μαχητικό σπουδαστικό κίνημα. Συνεχίζουμε ενωμένοι-ες, εργαζόμενοι-ες και σπουδαστές-τριες μαζί, με ορμητήριά μας τα κατειλλημένα θέατρα μέχρι τη νίκη!

Κατάληψη Ολύμπια
Συντονισμός εργαζομένων και σπουδαστών στο χώρο του χορού”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα